Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Na manifestaciji “Zlatni kotlić” biće skuvano oko hiljadu litara riblje čorbe

Zlatni kotlić

Danas je u Gradskoj kući najavljena još jedna manifestacija koja će se održati u okviru ovogodišnjih „Dana piva“.

 

Reč je o 36. po redu takmičenju u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, odnosno 12. Memorijalu „Đula Farkaš Farki“.

 

– „Dani piva“ su prepoznatljivi po nekoliko manifestacija. A jedna od njih je svakako takmičenje u kuvanju riblje čorbe “Zlatni kotlić” – istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina. – Zadovoljstvo mi je da najavim da će se takmičenje održati ispred Gradske kuće u sredu, 28. avgusta. Do sada je prijavljeno više od 40 učesnika – istakao je Santovac.

 

Pročitajte još: Jači signal mobilne telefonije za vreme manifestacije „Dani piva“

 

On je dodao da će ove godine biti održan i treći Festival kulture i tradicije. U pitanju je specifična manifestacija proistekla iz sve bolje saradnje između gradova u Mađarskoj i Zrenjanina.

 

– Sarađujemo sve bolje. Imamo velike planove i dobre ideje, a sa koliko uvažavanja se i mađarska strana odnosi prema nama govori i „Ključ Balkana“, priznanje koje je naš grad nedavno dobio u mađarskom gradiću Moraholomu – naglasio je Santovac.

 

zlatni kotlić
Saša Santovac i Zoran Ljubotina

 

Sve se odvija po planu

 

Da su pripreme za 34. „Dane piva“ pri kraju i da se sve odvija po planu potvrdio je i Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina.

 

– Ovo bi mogli biti jedni od najboljih „Dana piva“ do sada – izjavio je Ljubotina. – Važan deo manifestacije jeste svakako i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Festival kulture i tradicije, koji se organizuje treći put, prilika je ne samo za učesnike nego i za posetioce, a biće ih i iz Mađarske, da se bolje upoznaju. Prilika je to da upoznamo kulturu naših suseda i gastronomiju – naveo je Ljubotina.

 

Najavljeno je učešće kulturno – umetničkih društava i umetnika iz našeg grada i susedne Mađarske. Početak takmičenja još nije tačno utvrđen, ali se očekuje da oko 19 časova čorbe budu skuvane, a da žiri proglasi najbolje.

 

Jedan od najvećih sponzora manifestacije je Ribnjak “Ečka”, a organizatori očekuju da će biti skuvano oko 1.000 litara riblje čorbe.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM