Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Na manifestaciji „Zlatni kotlić“ biće skuvano oko hiljadu litara riblje čorbe

Zlatni kotlić

Danas je u Gradskoj kući najavljena još jedna manifestacija koja će se održati u okviru ovogodišnjih „Dana piva“.

 

Reč je o 36. po redu takmičenju u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, odnosno 12. Memorijalu „Đula Farkaš Farki“.

 

– „Dani piva“ su prepoznatljivi po nekoliko manifestacija. A jedna od njih je svakako takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ – istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina. – Zadovoljstvo mi je da najavim da će se takmičenje održati ispred Gradske kuće u sredu, 28. avgusta. Do sada je prijavljeno više od 40 učesnika – istakao je Santovac.

 

Pročitajte još: Jači signal mobilne telefonije za vreme manifestacije „Dani piva“

 

On je dodao da će ove godine biti održan i treći Festival kulture i tradicije. U pitanju je specifična manifestacija proistekla iz sve bolje saradnje između gradova u Mađarskoj i Zrenjanina.

 

– Sarađujemo sve bolje. Imamo velike planove i dobre ideje, a sa koliko uvažavanja se i mađarska strana odnosi prema nama govori i „Ključ Balkana“, priznanje koje je naš grad nedavno dobio u mađarskom gradiću Moraholomu – naglasio je Santovac.

 

zlatni kotlić
Saša Santovac i Zoran Ljubotina

 

Sve se odvija po planu

 

Da su pripreme za 34. „Dane piva“ pri kraju i da se sve odvija po planu potvrdio je i Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina.

 

– Ovo bi mogli biti jedni od najboljih „Dana piva“ do sada – izjavio je Ljubotina. – Važan deo manifestacije jeste svakako i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Festival kulture i tradicije, koji se organizuje treći put, prilika je ne samo za učesnike nego i za posetioce, a biće ih i iz Mađarske, da se bolje upoznaju. Prilika je to da upoznamo kulturu naših suseda i gastronomiju – naveo je Ljubotina.

 

Najavljeno je učešće kulturno – umetničkih društava i umetnika iz našeg grada i susedne Mađarske. Početak takmičenja još nije tačno utvrđen, ali se očekuje da oko 19 časova čorbe budu skuvane, a da žiri proglasi najbolje.

 

Jedan od najvećih sponzora manifestacije je Ribnjak „Ečka“, a organizatori očekuju da će biti skuvano oko 1.000 litara riblje čorbe.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz