Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Može da napravi sve što zamisli: Vesna Vujin se ručnim radom bavi još od osnovne škole

vesna vujin

Vesna Vujin iz Zrenjanina ručnim radom bavi se od osnovne škole. Jednako joj u rukama leže heklica, igla za šivenje i vezenje, i igle za štrikanje.

 

– Odmalena me interesuje sve što se radi rukama. U četvrtom razredu osnovne škole dobila sam prvu nagradu za svoj ručni rad. Na konkursu Crvenog krsta osvojila sam drugo mesto i knjigu „Đurđevak“, za mačku izvezenu pokrsticom – priča za portal zrenjaninski.com Vesna Vujin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Isplanirajte vožnju biciklom do Temišvara: Ovim vikendima će biti otvoren granični prelaz

 

Igrala je uspešno košarku, školovala se za jedno, a u životu radila nešto sasvim drugo, ali ručni rad uvek je zauzimao posebno mesto. I onda je odlučila da to postane više od hobija.

 

– Jednako volim da štrikam, heklam, šijem, vezem, pustujem vunu. Prvo sam pravila razne stvari svojim prijateljima i njihovoj deci, poklanjala sam ih, a onda sam na nagovor prijateljice krenula da to što napravim izlažem na različitim manifestacijama. Izgleda da se to što radim ljudima sviđa. Sada uspevam i da prodam to što napravim – kaže Vesna.

 

 

Igračke koje šije su meke, zanimljive i bezbedne

 

Igračke koje šije za najmlađe su meke, prijatne, bezbedne i zanimljive. Lopte su, na primer, po Montesori pravilima. Gde god može, koristi reciklirane materijale, pa ima predmeta koji su napravljeni od sto posto recikliranog platna. Za starije, tu su kuhinjske kecelje, pribor za spavanje, neseseri, stolnjaci, navlake za stolice. Za kućne ljubimce, Vesna štrika odela za zimu, a mace mogu da uživaju u ručno šivenim kućicama.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Mislim da stvarno mogu da napravim sve što zamislim. Mene ručni rad opušta i uživam u njemu. Samo mi je žao što se kod nas on ne ceni  dovoljno. Vrlo često mi se desi da kažu – jako je lepo, ali kad čuju cenu, dodaju da je kod Kineza to jeftinije – ističe Vesna, koja ne voli da se previše eksponira, ali je ovu svoju priču ispričala kao vid podrške svima koji se bave ručnim radom, ali i onima koji bi da počnu ali se ne usuđuju.

 

– Neka ne odustaju od svojih snova. Neće se obogatiti, bar ne ovde, ali će beskrajno uživati – poručuje Vesna Vujin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak