Slobodno vreme YSLAJDER

METAL PROGRES FEST: BIĆE ŽESTOKO U AMFITEATRU!

CounterIgnition (Foto: FB profil benda)

ZRENJANIN – Muzički festival „Metal Progres Zrenjanin“ biće održan u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 19. avgusta, a nastupaju hevi metal bendovi Onkt, Desolation, Mist i CounterIgnition.

 

metal fest
CounterIgnition (Foto: Strahinja Rupnjak)

 

Ideja je da se kroz seriju mini festivala, sa odrednicom „progres“, čuvena zrenjaninska rok scena raščlani po žanrovima i detaljnije prikaže dokle seže autorski rad nezavisnih umetnika i muzičara Zrenjanina. Kako je veliki broj ovdašnjih muzičara zrenjaninski poštanski broj zamenio nekim inostranim, ali ne i strast prema muzici, namera organizatora je da svaki od ovih mini festivala bude internacionalnog karaktera. U praksi to znači da će redovni učesnici biti bendovi koje zrenjaninski muzičari imaju u inostranstvu, gde su našli ono što im je u Zrenjaninu već 30 godina uskraćeno.

 

„Metal Progres Zrenjanin“ fest počeće ovog leta sa hevi metalom, kao jednim od podžanrova rok muzike, koji je uvek imao veliki broj sledbenika i praktikanata u Zrenjaninu.

 

„Onkt“ je holandski đent metal bend, nastao 2007. u Alkmaru, severna Holandija. Iza sebe ima dva albuma, nebrojeno svirki po zemljama Beneluksa i trenutno je jedan od top 10 holandskih metal bendova. Pevač „Onkt“-a je rodom Zrenjaninac i po njegovim rečima, ovaj nastup će za njega značiti potvrdu smislenosti i uspešnosti desetogodišnjeg rada, kako benda tako i njega samog, kao jednih od pionira novog načina pristupanja metal muzici.

 

„Desolation“ su svojevrsna metal supergrupa iz Zrenjanina. Svi članovi benda već su bili poznati po radu u drugim metal bendovima u gradu. Kroz rad u „Desolation“-u su potpuno sazreli kao muzičari, dostigli vrhunac svojih sviračkih mogućnosti i izgradili autentičan izraz, koji trenutno predstavlja najprogresivniji metal zvuk Zrenjanina.

 

„Mist“ su veterani tvrdog zvuka, uzimajući u obzir činjenicu da grupa radi i postoji već skoro 20 godina. U tom periodu su prošli dug put formiranja sopstvenog izraza, koketirajući sa više podžanrova hevi metala. Menjale su se postave, menjao se i zvuk, a njihov rad je ostao zabeležen na dva albuma i nebrojeno koncerata.

 

„CounterIgnition“ je uštimovana, zategnuta, moćna thrash/groove metal mašinerija, koja ne ostavlja ravnodušnim ni publiku ni kritiku. Iza njih je deset godina aktivnog rada, kao i afirmacija na evropskom nivou, i članovi benda su u koraku sa vremenom i u sviračkom i u produkcijskom smislu. Prošle su dve i po godine od njihovog poslednjeg nastupa u Zrenjaninu i reakcija publike na društvenim mrežama, već sada, nekoliko dana pre samog događaja, pokazuje da je ta pauza bila predugačka.

 

Festival počinje u 21 sat, a cena ulaznice je 150 dinara.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz