Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Manifestacija „Dani piva“ promovisana u Temišvaru (Foto)

manifestacija dani piva
Foto: Zoran Bogaroški

Tradicionalna zrenjaninska manifestacija „Dani piva“, koja će ove godine biti održana od 26. avgusta do 1. septembra, promovisana je juče u rumunskom gradu Temišvaru.

 

U centru ovog grada, koji se nalazi nadomak granice sa Srbijom, priređen je kulturno – zabavni program. Meštanima Temišvara je predstavljen i program ovogodišnjih, 34. po redu „Dana piva“. Jedna od glavnih zvezda na manifestaciji biće Lepa Brena, koja je nastupala baš u Temišvaru i koja je tamo veoma popularna.

 

„Dane piva“ su u Temišvaru predstavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak i sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić. Događaju je prisustvovao i generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru Vladan Tadić.

 

– Velika želja nam je bila da uspostavimo saradnju sa Županijom Timiš. Poučeni iskustvom drugih lokalnih samouprava, želeli smo da u Temišvaru priredimo jednu dobru prezentaciju „Dana piva“ i da pokušamo da animiramo ovdašnje žitelje da dođu i budu naši gosti – istakao je Zoran Ljubotina, dodajući da se očekuje da će Zrenjanin u vreme trajanja manifestacije posetiti nekoliko hiljada gostiju iz susedne republike.

 

manifestacija dani piva
Foto: Zoran Bogaroški

 

Zbližavanje dva naroda

 

Vladan Tadić je naveo da je u pitanju još jedna promocija turističke ponude gradova i opština iz Republike Srbije.

 

– Ove aktivnosti, koje već duži niz godina uspešno sprovodimo sa Savezom Srba u Rumuniji, za nas su izuzetno važne. Prema našim procenama, one daju veoma dobre rezultate. Svake godine je, po zvaničnim podacima Turističke organizacije Srbije, broj turista iz Rumunije u porastu. To je dobar put da se naša dva naroda još više zbliže – kazao je Tadić.

 

Ivan Bošnjak je rekao da Rumunija gaji jake veze sa Srbijom i da se ne kaže uzalud da Rumunija ima dva iskrena prijatelja. Jedan je na istoku, a to je Crno more, a drugi je na zapadu, i to je Srbija.

 

– Osim srpske populacije koja živi u Temišvaru, želimo da pozovemo i naše drage rumunske prijatelje da sledeće nedelje budu gosti Zrenjanina – napomenuo je Bošnjak.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz