Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

LEPA BRENA: Za Zrenjanin me vezuju jako lepe uspomene! (Foto)

lepa brena
Foto: Zoran Bogaroški

Folk diva Lepa Brena održala je sinoć koncert na Trgu slobode u Zrenjaninu, u okviru 34. po redu manifestacije “Dani piva”.

 

Publika, koje je bilo u impozantnom broju, zajedno sa Lepom Brenom je pevala njene nove, ali i dalje veoma popularne stare hitove. Koncert je počela pesmom “Boliš i ne prolaziš” sa njenom poslednjeg albuma.

 

Lepa Brena se obratila medijima i prisetila se ponekih uspomena koje je vezuju za Zrenjanin.

 

– Veoma sam počastvovana što sam ponovo gošća u Zrenjaninu. Ovde se osećam kao kod kuće, a publika je kao i uvek bila fantastična – istakla je Lepa Brena.

 

 

“Transformator s velikim naponom”

 

Na pitanje kako se osećala kada je dolazila u grad na Begeju, s obzirom na to da se počeci njene karijere vezuju upravo za Zrenjanin, ona je odgovorila da joj je bilo veoma drago da se priseti tih momenata.

 

– Vraćao mi se ceo film. Ceo “Slatki greh” je bio iz Vojvodine, a u Zrenjaninu još žive bubnjar i gitarista Mija i Zoran. Bili su to najveličenstveniji dani u mojoj karijeri. Dolazim sa velikim uzbuđenjem i jednom velikom uspomenom. Za Zrenjanin me vezuju jako lepe uspomene – istakla je Lepa Brena.

 

Ona je novinarima ispričala i jednu anegdotu s početka karijere.

 

– Kada sam prvi put došla u Zrenjanin na probu sa “Slatkim grehom”, a bilo je to 1981. godine, konobar im je rekao: “Nisam znao da ste doveli transformator”, misleći na mene. Kada sam se sledeće veče pojavila i obukla kao Lepa Brena, on mi se izvinio i rekao da sam ja jedan ozbiljan transformator sa velikim naponom – kroz osmeh je ispričala ova čuvena folk pevačica.

 

 

Novinari su je podsetili i da u Zrenjaninu postoji deo grada koji se naziva Lepa Brena.

 

– Veoma sam počastvovana. Mislim da sam jedina osoba u zemlji koja na prostoru bivše Jugoslavije ima više od 15 zgrada koje se zovu po njoj. To je svojevrstan kuriozitet. A to što je Zrenjanin celom jednom naselju dao ime Lepa Brena čini me veoma srećnom – rekla je ona.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM