Slobodno vreme YSLAJDER

LANE GUTOVIĆ ZA ZRENJANINSKI: VREME UKRADENIH LIČNOSTI

lane gutovic
Milan Lane Gutović

ZRENJANIN – Gost Kulturnog centra Zrenjanina sinoć je bio naš proslavljeni glumac Milan Lane Gutović koji je izveo hit komediju „Ukrađena ličnos“.

Milan Lane Gutović

Pre nastupa u velikoj sali, velikan srpskog glumišta razgovarao je sa ovdašnjim novinarima i odgovarao na pitanja portala zrenjaninski.com o ulozi Srećka, koju tumači u ovoj predstavi, kao i o aktuelnoj situaciji u društvu.

– Mi živimo u vremenu krize identiteta i nama se stalno pojavljuje neko ko igra nekog čoveka koji nije on. Pojavljuju se i u vašem gradu, i u Beogradu, ljudi koji u ime nekoga, sa nekom tuđom ličnošću, kupuju nešto, pojavljuju se na tenderima. Kradu se lične karte, otvaraju se firme i sa njima se posluje godinama. U tom sistemu, potpuno je normalno da se čovek sa ukradenom ličnošću ponaša kao da je njegova, dok se jednog trenutka, ako Bog bude dao, ne dokopa i svoje ličnosti, pa se pojavi kao on, lično – objasnio je Gutović, dodajući da uloga koju tumači u ovoj predstavi predstavlja jedan čitav društveni sloj koji krade i rentira ličnosti.

Na pitanje portala zrenjaninski.com da li je u današnje vreme uopšte potrebno karikirati stvarnost kroz ovakve likove, ili je dovoljno samo je preslikati u pozorištu i na filmu, Gutović je odgovorio:

– Ovaj lik je preslikan. On nema nikakve ukrase niti ima razloga da bude karikiran. Imali smo u štampi sliku jednog rumunskog predsednika opštine čiji masku sam bukvalno skinuo.

Laneta Gutovića smo upitali i na kakve reakcije publike je nailazio na ovoj pozorišnoj turneji.

– U Nišu je, recimo, bilo 700 ljudi, i oni na isti način uživaju u ovom tipu ličnosti. Tako je bilo pre, tako je i sada. Ali, da vam otvoreno kažem – ja predstavu nisam gledao – našalio se Gutović.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz