Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Ko će poneti laskavu titulu: Bira se najbolje vino Banata, prijave su u toku

najbolje vino banata

U toku je prijavljivanje za ovogodišnje takmičenje za najbolje vino Banata. Ovu manifestaciju po jedanaesti put organizuje Klub vina Zrenjanin.

 

– Vinari iz Banata ovog puta se mogu prijaviti isključivo putem elektronske pošte, na mejl najvinban23@gmail.com Uzorci vina predavaće se od 3. do 6. maja u Klubu vina, koji se nalazi u Ulici Žarka Zrenjanina 38, a ocenjivanje će se održati 9. maja – kaže za portal zrenjaninski.com Branislav Prohaska, koji se nalazi na čelu organizacionog odbora manifestacije „Najbolje vino Banata“.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pogledajte njegove radove: Jedan od najboljih karatista Srđan Marić je i vrhunski fotograf

 

Kako je cilj manifestacije promocija grožđa i vina iz ovog dela Vojvodine, i to u četiri kategorije – crveno, belo, roze i šiler, za najbolje će biti proglašeno ono koje je u celosti banatsko.

 

– Verujemo da će biti uzoraka vina napravljenih od grožđa iz Srema, centralne Srbije, možda i Severne Makedonije. Ta vina će biti ocenjena i rangirana, ali za najbolje vino Banata biće proglašeno ono koje je napravljeno od banatskog grožđa. To su dve različite stvari, jedno je najbolje vino, i ono će biti tako vrednovano, a sasvim drugo je najbolje vino Banata – ističe Prohaska.

 

Najbolja vina Banata biće izložena na posebnom štandu na Sajmu vina, koji je planirano da se održi 20. maja.

 

Organizatori očekuju učešće vinogradara, vinara i udruženja iz Banata ali i Vojvodine. Vina će ocenjivati sudije sa međunarodnim iskustvom i renomeom.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Imamo veliku privilegiju da je Igor Luković, jedan od vodećih somelijera danas, rođeni Zrenjaninac. On nam je obezbedio sudije svetskog nivoa – naglašava Branislav Prohaska.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak