Slobodno vreme

Izložba mešanaca i rasnih pasa i dan za udomljavanje

deca i psi

Kao i proteklih godina, tako i ove, „Kinološko društvo Zrenjanin” u nedelju, 23.septembra od 10 časova u Parku prijatelja dece (park pre Motela), organizuje izložbu pasa mešanaca, kao i pasa sa pedigreom, a vodiči treba da budu deca.

 

• Prijava je kao i do sada na dan izložbe, a ulaznice su plastični čepovi jer podržavamo akciju „Čep za hendikep“, kaže Vladimir Vujin, predsednik Kinološkog društva .
• Svu decu očekuju simbolične nagrade, kao i slatki paketić. Na ovaj način želimo da deci koja iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da posećuju kinološke manifestacije pružimo priliku da i oni osete draž takmičenja, kao i da ih podučimo da se jednako voli i pas bez rodovnika i da može biti prelep i pobediti na takmičenju.Posebna napomena je da psi moraju biti vakcinisani protiv besnila. U okviru manifestacije organizujemo takmičenje i za najlepši crtež psa, deca će na licu mesta crtati, a obezbedili smo i pribor za crtanje. Kao i do sada, žiri će biti klovnica Di Di i podmladak „Kinološkog društva Zrenjanin“, istakao je Vujin.

 

Kinološko društvo Zrenjanin

U okviru izložbe, u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo” biće postavljen štand za udomljavanje pasa iz Prihvatilišta. Posetioci će moći da na licu mesta dobiju sve informacije u vezi sa udomljavanjem pasa kao i da saznaju koje su njihove obaveze kao budućih vlasnika. Udomljavanje je besplatno i sve što je potrebno je to da budući vlasnik psa ponese ličnu kartu i potpiše ugovor.
• Poznato je da JKP „Čistoća i zelenilo“ od početka rada promoviše udomljavanje, kao jedan od načina smanjenja populacije napuštenih životinja i možemo reći da je do sada udomljen veliki broj životinja, pre svih pasa, kaže Danijela Tančić, menadžer za odnose sa javnšću zrenjaninske „Čistoće“. Ponosni smo na naše sugrađane, jer samim činom udomljavanja pokazuju da čovek može biti prijatelj psu. Još jednom da podsetimo naše sugrađane da je udomljavanje besplatno svake subote u Privremenom prihvatilištu od 10 do 13časova,a sve informacije zainteresovani građani mogu dobiti i putem telefona 064/811-68-78, istakla Tančićeva.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM