Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Gradska kupališta ove godine mnogima će biti zamena za more (Foto)

kupališta u zrenjaninu
Foto: Gradska stambena agencija

Prestanak obilnih padavina i prave letnje temperature signal su da slobodno vreme iskoristimo za posetu zrenjaninskim kupalištima, na Peskari, kao i na Tisi. Radno vreme kupališta na Peskari je od 8 do 20 časova, a na Tisi od 9 do 20 časova.

 

Angažovane su službe obezbeđenja i spasilačke službe. Sve je spremno za dolazak većeg broja posetilaca, koji su u startu sezone izostali zbog lošeg vremena. Gradska kupališta ove godine mnogima će biti zamena za planirana, pa otkazana putovanja na more. Iz tog razloga važno je što i Peskara i Tisa spremno dočekuju sezonu.

 

Pročitajte još: Da li Tisa može da nam bude ovogodišnje more? (Foto)

 

– Na Tisi je uređena kupališna talpa. Usled dotrajalosti prethodne podloge, postavljena je nova podna podloga od kvalitetne veštačke trave, kao i sigurnosna oprema. Sve je urađeno shodno zakonu kojim su propisane mere bezbednosti. Raskrčeno je kompletno izletište. Redovno i kvalitetno se održava higijena, trava je pokošena, toaleti su čisti. Na izletištu Tisa su i dva ugostiteljska objekta, a na širem prostoru moguće je organizovati razne sportske sadržaje, kao što je odbojka na pesku, košarka… Tu je i dečije igralište i obezbeđen prostor dečijeg bazena u okviru talpe. Sada čekamo samo da se reka stabilizuje – kaže za portal zrenjaninski.com Radiša Dupljanović, direktor Gradske stambene agencije u Zrenjaninu, koja upravlja ovim kupalištima.

 

izletište tisa
Foto: Gradska stambena agencija

 

Pripremljen i prostor namenjen roštiljanju i kampovanju

 

Zbog rasta vodostaja Tise ovih dana kupanje u reci baš i nije opcija, ali je ostala mogućnost da se organizuje lep izlet na obali. Gradska stambena agencija pripremila je i prostor namenjen roštiljanju, kao i kampovanju. Svi zainteresovani ljubitelji prirode i kampovanja mogu se obratiti Gradskoj stambenoj agenciji za sve informacije u vezi sa kampom.

 

Peskara, koja je već kultno kupalište Zrenjaninaca, opremljena je kompletnim mobilijarom, sa obezbeđenjem i spasiocima. Tamo kupači već mogu da nađu osveženje u ovim toplim danima.

 

– Bitno je napomenuti da su ronioci detaljno proverili oba kupališta pre otvaranja sezone. Akcija je trajala puna tri dana. Sve smo učinili da bezbednost naših sugrađana i ostalih posetilaca bude na maksimalnom nivou – ističe Dupljanović.

 

kupalište peskara
Foto: Gradska stambena agencija

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM