Foto dana Slobodno vreme

Defile gradske muzike i mažoretkinja proći će kroz grad

Defile gradske muzike
Foto: Praznik mimoze Herceg Novi

Defile gradske muzike i mažoretkinja proći će kroz Zrenjanin u subotu, 12. januara, u 12 časova. Defile će biti upriličen na centralnom gradskom trgu i ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića. Ovaj događaj biće organizovan povodom jubilarnog, pedesetog „Praznika mimoze Herceg Novi“.

 

„Potvrđen je dolazak visoke delegacije iz Herceg Novog, koju čine predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsednik Miloš Konjević i menadžer Opštine Dragan Šimrak. Očekuje se dolazak 15 mažoretkinja, 28 članova duvačkog orkestra, klovnovi i trombonjeri. Automobil će vući alegorijska kola dužine 5,30 metara, širine 2,2 metara i visine 2,5 metra. Maskota ribe će biti dugačka šest metara. To znači da će ukupna dužina ovih kola biti 12 metara“, najavljuju iz Turističke organizacije grada Zrenjanina.

 

Grad Zrenjanin je dobio privilegiju da, pored Beograda i Novog Sada, ugosti organizatore „Praznike mimoze iz Herceg Novog“. Zrenjaninci će ugostiti i prijatelje iz Herceg Novog koji su bili poslednji put u našem gradu pre više od 30 godina.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM