Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

David Lazi i Ivan Kecman brejk densom pokorili Beč! (Foto)

david lazi i ivan kecman
Foto: Privatna arhiva

Članovi Plesnog centra Zrenjanin David Lazi i Ivan Kecman osvojili su prvo mesto u brejk densu, u kategoriji seniora, na međunarodnom festivalu „Vienna dance open“, koji je nedavno održan u Beču.

 

Na ovom festivalu je nastupilo više od 1.500 plesača, a David i Ivan su zajedničkim nastupom, koji su pripremili uz pomoć trenera Jelene Kovačev, oduševili žiri i publiku, tako da su se kući vratili sa zlatnom medaljom.

 

– U pitanju je veliki festival koji se održava svake godine u februaru. Poseti ga preko 1.500 igrača iz mnogih država. Ovo je bilo nešto sasvim novo za mene i Ivana, jer smo prvi put nastupili kao duo. Obično smo nastupali solo ili u grupi – ispričao je za portal zrenjaninski.com David Lazi.

 

Ovaj momak iz opštine Žitište već je dokazao svoj raskošan plesački talenat i osvajao je brojne nagrade na raznim takmičenjima.

 

– Sa Ivanom treniram već pet godina i dobro nam ide. Imamo veoma slične korake i zaista dobro izgleda kada igramo zajedno. Trener nam je Jelena Kovačev i ona nam stvarno puno pomaže što se priprema tiče. Ovog puta smo se sami organizovali oko muzike i koreografije ali, naravno, sve vreme je uz nas bio i trener koji nas je nadgledao i savetovao u vezi sa određenim plesnim koracima – ističe David.

 

david lazi i ivan kecman
David Lazi i Ivan Kecman (Foto: Privatna arhiva)

 

Nastup propraćen burnim aplauzom

 

Pošto su ovi mladi izvođači brejk densa u nastup u glavnom gradu Austrije uvrstili malo drugačiju muziku, nisu znali kakvu će reakciju izazvati kod sudija, ali i kod publike. Srećom, reakcija je bila sjajna. Nastup, ali i njegov završetak, propraćen je burnim aplauzima i rečima podrške koje je ovim momcima upućivala publika.

 

– To nam je zaista mnogo značilo. Ponosni smo na nas jer smo uradili nešto što se drugima zaista sviđa. Pre početka takmičenja mnogo smo se trudili da uvežbamo koreografiju, jer je stvarno zahtevna. Ima dosta koraka gde je potrebno uložiti puno snage. Naravno, pripreme je pratilo dosta padova i udaraca koji su nas opominjali da nismo uspeli i da moramo sve to bolje uraditi sledeći put – objašnjava David Lazi.

 

I na kraju se trud isplatio. Takmičenje je bilo fantastično, organizacija odlična i ostaće u prelepom sećanju članovima Plesnog studija Zrenjanin. Imali su priliku i da obiđu Beč, uz pratnju vodiča, što je još jedan lep doživljaj.

 

Na kraju, ali ne manje važno, treba spomenuti i ostale članove Plesnog studija Zrenjanina koji su postigli uspeh na festivalu u Beču. Prva mesta osvojili su seniori Stefan Vidić u kategoriji brejk dens, Hip hop grupa Plesnog studija Zrenjanin i hip hop duo Jelena Kovačev i Sara Tabački. Prvoplasirani su bili i juniorka Nina Romakov, takođe u kategoriji hip hop, zatim Larisa Radlovački, u kategoriji street jazz/mtv dance solo, i seniori Ana Sekulić, Larisa Radlovački i Leona Tot, u kategoriji MTV trio.

 

U Beču su nastupili i Nađa Trifunjagić, Elena Ralić, Danijela Bajin, Anđelija Stanković i Marijana Kindlajn.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz