Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Čileanac Eksekjel Videla se oduševio kada je upoznao čuvenog Sliveta

eksekjel videla

Čileanac Eksekjel Videla, koji već tri godine živi u Srbiji, a u koju je došao u potrazi za avanturom, prvi put je, pre nekoliko dana, posetio Zrenjanin. Kaže da je za ovaj banatski grad čuo i ranije, po tome što je u njemu voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće. Kako voli da putuje po Srbiji i upoznaje nova mesta i predele, odlučio je da se iz Beograda, gde trenutno boravi, zaputi ka Zrenjaninu.

 

– Nisam imao priliku dugo da boravim u vašem gradu. Ali, ono što sam uspeo da vidim, zaista me je oduševilo. Prošetao sam gradom, video vrhunsku arhitekturu i sreo ljubazne ljude. Nažalost, ovog puta nisam stigao da probam zrenjaninsku kuhinju, ali imam nameru ponovo da dođem u goste – izjavio je za portal zrenjaninski.com Eksekjel Videla, koji je tokom boravka u našoj zemlji naučio srpski jezik.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ovo su četiri nova filma koja možete pogledati u CineStaru (Video)

 

Poseban utisak na njega je ostavio čuveni ovdašnji fudbalski žongler Slavko Anđelov Slive. Zatekao ga je u centralnoj gradskoj ulici, dok je neumorno izvodio svoj performans sa loptom.

 

– Pričao sam sa njim o fudbalu, jer je to nešto što povezuje naše dve zemlje. Čovek je zaista živa enciklopedija. Puno toga zna o ovom sportu i istorijskim utakmicama. Fotografisali smo se za uspomenu, a obećao sam mu da ću se vratiti u Zrenjanin i doneti mu na poklon dres Fudbalskog kluba Kolo Kolo iz Santijaga – ističe Videla.

 

eksekjel videla

 

Vojvodina ostavila poseban utisak

 

Naš sagovornik iz daleke južnoameričke zemlje napominje da je do sada, osim u Zrenjaninu, bio u još nekoliko vojvođanskih mesta – Novom Sadu, Subotici, Bačkoj Palanci…

 

– Put me je nekako uvek vodio na jug Srbije, pa sam manje obilazio Vojvodinu, ali mi je želja da je bolje upoznam. Ono što sam prvo primetio prilikom posete Zrenjaninu jesu višejezične table, što me je oduševilo. To je pravi pokazatelj da Vojvodina predstavlja mešavinu kultura, jedno veliko bogatstvo… Zaista je interesantno videti tako nešto, a naročito arhitekturu koja potiče iz austrougarskog perioda – ističe Eksekjel Videla.

 

Ovaj mladić koristi svaku priliku da promoviše Srbiju i njene lepote na društvenim mrežama, kao i svojim sugrađanima u Južnoj Americi, koji ne znaju puno o našoj zemlji. Imao je priliku da to učini i u jednoj od najgledanijih TV emisija u Čileu, koja je poput našeg „Sveta na dlanu“.

 

– Emisija se zvala „Uvek ima jedan Čileanac“ i nas trojica Čileanaca smo učestvovala u njoj. Pošto je televizijska ekipa kratko boravila u Srbiji, uspeli smo da predstavimo samo Beograd. Nadam se, ipak, da ćemo u skorije vreme imati priliku da snimimo emisiju u kojoj ćemo predstaviti i druge krajeve. Jer, Srbija nije samo Beograd – naglašava Videla.

 

Ukoliko želite da pratite Eksekjelove dogodovštine po Srbiji, zapratite ga na Instagramu i YouTube kanalu.

 

slavko anđelov slive
Foto: Eksekjel Videla

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM