Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Čarobnjak sa loptom Slavko Anđelov Slive zabeležio 3000. nastup u karijeri

slavko anđelov slive
Foto: Zoran Bogaroški

Čarobnjak sa loptom, Zrenjaninac Slavko Anđelov Slive, obeležio je u subotu jubilej vredan pažnje – 3000. nastup u svojoj veoma bogatoj žonglerskoj karijeri.

 

Poznati žongler iz Banata prethodnih decenija zabavljao je fudbalsku publiku širom nekadašnje Jugoslavije, a stigao je i do evropskih gradova. Iako sada ređe putuje, Slive je aktivan i u 72. godini života, pa ga Zrenjaninci mogu videti svakodnevno u centru grada, gde i po nekoliko sati izvodi svoj šou sa fudbalskom loptom.

 

Na pitanje da li je posle 3000 nastupa umoran od svega, Anđelov odgovara da se umorio u subotu, jer je na terenu bio od 11 časova, pa sve do 20.30 sati, kada smo ga zatekli u glavnoj gradskoj ulici.

 

– Neka strast za svim ovim još uvek postoji u meni. Svaki put, kada se završe nastup i taj dan, kažem sebi da me sutra čeka novi – priča čuveni Slive.

 

slavko anđelov slive
Foto: Zoran Bogaroški

 

Najdraži nastup u Napulju 1987. godine

 

Obišao je Anđelov fudbalske terene u celoj staroj Jugoslaviji, a stigao je i do Beča, Napulja… Nastupao je i na trgovima, sajmovima, uoči odbojkaških utakmica, rvačkih i bokserskih mečeva…

 

– Najdraži nastup mi je onaj u Napulju, 1987. godine, kada su prijateljsku utakmicu igrali Napoli i Milan. Za Napoli je u to vreme igrao Dijego Armando Maradona – priseća se Slive.

 

Oduvek je bio prepoznatljiv po tome što je uglavnom nosio dres brazilske reprezentacije.

 

– Želeo sam da budem fudbaler, jedan mali Pele, jer mi je on bio uzor. Zbog njega sam i krenuo da baratam loptom. Počeo sam da treniram u pionirima Proletera, a trener mi je bio čika Koča, Radojko Kolarov, koji je bio izvrstan pedagog. Rekao mi je tada da je fudbal misaona igra i da u fudbalu moraš da misliš, a da na utakmici ne smeju da te bole noge nego glava. A ja sam najviše mislio na egzibicije. Zato sam i se i posvetio žongliranju – navodi Slavko Anđelov Slive, koji je jednom prilikom uspeo da čak 5 sati i dva minuta zadrži loptu u vazduhu, da ne padne na zemlju.

 

Redakcija portala zrenjaninski.com Slivetu želi puno zdravlja i uspeha. I da tu fudbalsku loptu još godinama drži visoko u vazduhu!

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM