Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Buč u Mužlji od 9. do 11. septembra, ovo je kompletan program

festival u mužlji

Buč u Mužlji biće organizovan od 9. do 11. septembra, povodom Dana sela, koje vekovima unazad važi za mesto sa najviše stanovnika mađarske nacionalnosti u Banatu.

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice Mužlja Ervin Palatinuš izjavio je na konferenciji za novinare da se Dan sela i crkvene slave održava 132. put i da su organizatori ove godine pripremili izuzetno bogat program.

 

PROČITAJTE JOŠ: Marija i Stefan su izgovorili sudbonosno DA, a evo ko se još venčao

 

Buč u Mužlji svečano će biti otvoren u petak, 9. septembra, u 17 časova, zajedničkom izložbom koju će u Klubu Mužljanaca i Udruženja negovaoca starih običaja „Rémusz“ upriličiti civilne organizacije i udruženja.

 

U 18.30 časova sledi misa u Katoličkoj crkvi u Mužlji, a zatim i koncert ozbiljne muzike ovdašnjih horova i solista. Od 21 sat na programu je zabavno veče u dvorištu nekadašnje „Piroš čizme“.

 

Sport, zabava, program za decu…

 

Subotnji program počinje od 8 časova turnirom u ženskom rukometu na terenu ŽRK „Lehel“. Od 9 sati startuje takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša u parku ispred zgrade Mesne zajednice.

 

Sat vremena kasnije uslediće svečana misa u Katoličkoj crkvi u Mužlji. U 13 časova počinje svečana sednica Saveta Mesne zajednice, na kojoj će biti dodeljene zahvalnice zaslužnim meštanima.

 

Na stadionu Lehela, od 15 časova, biće odigrana fudbalska utakmica između ŽFK Lehel 2019 iz Mužlje i ŽFK Spartak iz Subotice. U 16 sati, ispred Kluba Mužljanaca, počinje crtanje na otvorenom za najmlađe. Pola sata kasnije, ispred KUD „Petefi Šandor“, uslediće i defile dece na dvotoškašima i triciklima.

 

Na pozornici ispred zgrade Mesne zajednice u 17 sati biće upriličen kulturno-umetnički program, dok će od 20 časova uslediti koncerti na otvorenom.

 

U nedelju, 11. septembra, u 8.30 časova, biće održana misa u Katoličkoj crkvi. U 10 sati je crtanje na otvorenom za najmlađe posetioce, a u 11 časova misa u Katoličkoj crkvi, koja se nalazi u Ulici Tot Ištvana.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Utakmica između FK Lehel iz Mužlje i FK Tamiš iz Farkaždina biće odigrana na stadionu Lehela od 16 sati.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak