Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Brojni zanimljivi događaji očekuju nas u narednom periodu na Peskari

sezona kupanja na peskari

Kupališna sezona u Zrenjaninu je otvorena nedavno, a sada sledi period uživanja na popularnoj Peskari i ostalim mestima za odmor i rekreaciju.

 

– Manifestacija „Leto na Peskari“ otvorena je veoma atraktivnim sadržajima na ovom popularnom kupalištu. Uz avio akrobacije, u izvođenju članova Centra za obuku pilota, imali smo i obuku novosadskog „Motojet“ kluba, za vožnju skuterima na vodi, i to potpuno besplatno. Polaznici su, osim savladane obuke, dobili i diplome. A mnogo su naučili i o bezbednoj vožnji skutera – podseća u razgovoru za portal zrenjaninski.com Jaroslav Stevanov, saradnik za turizam u Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina.

 

Pročitajte još: Startovala letnja sezona na otvorenim bazenima (Foto)

 

On posebno ističe da je Peskara u potpunosti spremna za letnju sezonu.

 

– Kupalište je, u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom i Gradom Zrenjaninom, potpuno uređeno i opremljeno. Uređena je plaža, postavljeni su novi tuševi, proširene su tribine, upotpunjen i osvežen mobilijar. Ponosni smo na naše “Zrenjaninsko more”, kako zovemo Peskaru. A najvažnije je da su zadovoljni i posetioci, kao i zakupci prostora za izdavanje, odnosno ugostitelji – napominje Stevanov.

 

On kaže da je u narednom periodu očekuju brojni zanimljivi događaju na ovom lokalitetu.

 

– Biće tu turnir u bič voleju, koncerti, zabavni događaji… A ono o čemu se posebno vodi računa je bezbednost posetilaca i kupača. Prisutna je spasilačka služba, a na kupalištu su bovama omeđene granice bezbedne zone. Redovno se rade i analize kvaliteta i ispravnosti vode na kupalištu, i tu nema nikakvih problema – govori Stevanov.

 

Naš sagovornik poziva sve sugrađane da se sami uvere u kvalitet ponude na popularnoj Peskari.

 

jaroslav stevanov
Jaroslav Stevanov

 

Podeli članak
sinovoz
FAM