Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Branislava Čokić se bavi proizvodnjom prirodne, ručno rađene kozmetike

branislava čokić

Branislava Čokić živi u Orlovatu i sa suprugom uspešno vodi poljoprivredno gazdinstvo. Majka je troje dece, ali je oduvek želela da nešto radi i za sebe. Zato je pre nešto više od godinu dana počela da se bavi proizvodnjom prirodne, ručno rađene kozmetike.

 

Na ideju da učini nešto za sebe, ali i za sve druge žene koje imaju probleme, došla je kada je shvatila da ono što od kozmetike kupi na njenu kožu ne deluje dobro.

 

– Prve proizvode napravila sam za sebe. Kada sam shvatila da to mogu i umem, počela sam da proizvodim kozmetiku za prijateljice, komšinice… I vrlo brzo sam odlučila da mi hobi preraste u manufakturu, odnosno posao – priča Branislava Čokić za portal zrenjaninski.com.

 

 

PROČITAJTE JOŠ: “Dijamant” je pripremio najnoviju zvezdu vaše trpeze – Butissimo!

 

Prvi sapun Brana je napravila od svinjske masti, jer je jedino to imala u kući. I sapun je bio savršen.

 

– Onda sam polako počela da učim, da nabavljam sirovine. Učlanila sam se u grupu „Hemija sapuna“, slušala savete iskusnih sapundžija… Zanimljivo je da su mi prvi proizvodi bili savršeni a onda, kako sam uvodila nove materijale, počele su da se dešavaju greške. Ali, polako, uz savete i učenje na greškama, danas mogu da kažem da ono što proizvodim, a to su sapuni, buter za telo, balzami za usne, proizvodim vrlo kvalitetno – ističe Brana.

 

handmade sapuni

 

Ideja ima napretek i ništa joj nije teško

 

Posle godinu dana, ona kaže da je to što radi ispunjava velikim zadovoljstvom, a ideja ima napretek.

 

– Noću mi padne na pamet šta bih mogla da napravim i ne mogu da dočekam jutro, da sve ispratim iz kuće i prionem na svoj posao – dodaje naša sagovornica.

 

Iako je bila zaposlena i radila u Zrenjaninu, Brana napominje da danas sebe ne bi mogla da zamisli u kancelariji, s radnim vremenom od osam sati.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Najveće zadovoljstvo mi je da proizvedem nešto svojim rukama. Donedavno su to bili povrtarski proizvodi, jer se moja porodica bavi povrtarstvom, a sada su to proizvodi prirodne kozmetike. Velika je privilegija da radite ono što volite i zato mi nije teško da ustanem u 6 ujutru i da sve obaveze, vrlo često, završim u ponoć. Na selu može da se živi lepo ako pronađete ono što vas ispunjava i ako ne žalite vremena i truda – završava razgovor Branislava Čokić, koja planira da se dalje usavršava u svom poslu, da uči, da kreira nove proizvode prirodne kozmetike i da joj to postane ozbiljan posao.

 

handmade sapuni

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM