Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Besplatna škola motonautike i atraktivne obuke na Peskari! (Foto)

škola motonautike
Foto: Motojet

Manifestacija „Motojet H2O adrenalin“, odnosno škola motonautike, održaće se po četvrti put u Zrenjaninu, u okviru svečanog otvaranja sezone „Leto na Peskari 2019“.

 

– Mi smo gosti na svečanom otvaranju kupališne sezone na Peskari. U Zrenjaninu smo počeli sa aktivnostima 2016. godine, kao deo manifestacije „Dani piva“, ali smo i mi i nadležni iz grada uvideli da škola skutera krene u ranijem terminu – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandar Krevešić, predsednik Motonautičkog kluba „Motojet“ iz Novog Sada, koji je jedan od najaktivnijih u Srbiji.

 

Cilj manifestacije je da se mladima predstavi motonautika, koja može da bude razonoda i rekreacija sa prijateljima ili porodicom, ali može biti i grana sporta.

 

– Taj sport kod nas još uvek nije dovoljno poznat i razvijen, a veoma je atraktivan. On je, međutim, i veoma rizičan, tako da postoji velika potreba za edukacijom, naročito mladih. Deci treba ukazati da vožnja skutera može biti opasna, da se ne može učestvovati u vodenom saobraćaju bez dozvole, da plovilo mora biti registrovano a onaj ko njime upravlja mora imati zaštitnu opremu, prsluk, kacigu, rukavice…- ističe Krevešić.

 

Manifestacija je trodnevna i traje od petka, 31. maja, do nedelje, 2. juna, četiri sata po danu. Sva tri dana škola počinje u 13 časova, a završava se u 17 sati. Svi polaznici na kraju dobijaju diplomu. Krešević naglašava da bi donja granica za polaznike bila osam, devet godina, a da je optimalno vreme za obuku 14. i 15. godina

 

Manifestaciju podržavaju Grad Zrenjanin, Turistička organizacija Grada Zrenjanina i Javna stambena agencija, koja upravlja kupalištem Peskara.

 

Informativni portal zrenjaninski.com medijski je pokrovitelj ovog događaja.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM