Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Besplatna škola motonautike i atraktivne obuke na Peskari! (Foto)

škola motonautike
Foto: Motojet

Manifestacija „Motojet H2O adrenalin“, odnosno škola motonautike, održaće se po četvrti put u Zrenjaninu, u okviru svečanog otvaranja sezone „Leto na Peskari 2019“.

 

– Mi smo gosti na svečanom otvaranju kupališne sezone na Peskari. U Zrenjaninu smo počeli sa aktivnostima 2016. godine, kao deo manifestacije „Dani piva“, ali smo i mi i nadležni iz grada uvideli da škola skutera krene u ranijem terminu – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandar Krevešić, predsednik Motonautičkog kluba „Motojet“ iz Novog Sada, koji je jedan od najaktivnijih u Srbiji.

 

Cilj manifestacije je da se mladima predstavi motonautika, koja može da bude razonoda i rekreacija sa prijateljima ili porodicom, ali može biti i grana sporta.

 

– Taj sport kod nas još uvek nije dovoljno poznat i razvijen, a veoma je atraktivan. On je, međutim, i veoma rizičan, tako da postoji velika potreba za edukacijom, naročito mladih. Deci treba ukazati da vožnja skutera može biti opasna, da se ne može učestvovati u vodenom saobraćaju bez dozvole, da plovilo mora biti registrovano a onaj ko njime upravlja mora imati zaštitnu opremu, prsluk, kacigu, rukavice…- ističe Krevešić.

 

Manifestacija je trodnevna i traje od petka, 31. maja, do nedelje, 2. juna, četiri sata po danu. Sva tri dana škola počinje u 13 časova, a završava se u 17 sati. Svi polaznici na kraju dobijaju diplomu. Krešević naglašava da bi donja granica za polaznike bila osam, devet godina, a da je optimalno vreme za obuku 14. i 15. godina

 

Manifestaciju podržavaju Grad Zrenjanin, Turistička organizacija Grada Zrenjanina i Javna stambena agencija, koja upravlja kupalištem Peskara.

 

Informativni portal zrenjaninski.com medijski je pokrovitelj ovog događaja.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.