Slobodno vreme

Berza gramofonskih ploča ima svoje redovne učesnike i publiku

Berza gramofonskih ploča
Andraš Masa

U zrenjaninskom Kulturnom centru, u nedelju, 13. januara, od 10 do 14 časova, održaće se 28. po redu Berza gramofonskih ploča.

 

Pored ploča, na berzi će biti i kaseta, CD-ova a verovatno i pokoji gramofon. Sve ono što se brižljivo čuva u kolekcijama zaljubljenika ovih predmeta odavno izašlih iz svakodnevne upotrebe.

 

– Ovakvi događaji imaju svoje redovne učesnike i publiku. Očekujemo dolazak izlagača iz Beograda, Novog Sada i drugih mesta u Srbiji, a naravno prvenstveno Zrenjaninaca – kaže za portal zrenjaninski.com jedan od organizatora berze Andraš Masa.

 

On ističe da u Zrenjaninu ima mnogo posvećenih kolekcionara. Oni su redovni učesnici i na berzama u Beogradu i Novom Sadu.

 

– Red je da i na domaćem terenu pokažemo sa čim raspolažemo. Lično, izložiću ploče raznih formata, a na njima rok, pank, bluz, džez. Ima i primeraka iz šezdesetih, tu su Elvis Prisli, Bitlsi, Rolingstonsi… A one retke i dragocene ploče ostaće u mojoj kolekciji, jer to nije na prodaju – napominje Andraš, i poziva sve zainteresovane da u nedelju, u 10 časova, dođu u Kulturni centar.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM