Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Aplikacija „Bebilica“ odmah naišla na sjajne reakcije dece i roditelja

bebilica

Aplikacija „Bebilica“ nastala je početkom ove godine. Tim koji ju je osmislio, Aleksandar Lugonja i Bojan Malinović, u nazivu aplikacije spojio je dve reči: beba i učilica.

 

– U IT svetu Bojan i ja smo duže od deset godina. Do sada smo se bavili razvojem brojnih sajtova i mobilnih aplikacija – priča za portal zrenjaninski.com Aleksandar Lugonja, inače Zrenjaninac.

 

PROČITAJTE JOŠ: Potrebni davaoci krvi: Mladi Zrenjaninac Aleksa Dragaš treba našu pomoć

 

Na ideju da naprave aplikaciju „Bebilica“ došli su jer je Bojan želeo da svojoj deci obezbedi učenje životinja na srpskom jeziku.

 

– U tom trenutku, Bojanova deca su bila oduševljena domaćim životinjama. Zato je nekako logično bilo da prva aplikacija bude učenje o životinjama. Mislili smo da je ovo dobar način da slobodno vreme deci ispunimo kreativnim i poučnim sadržajem – objašnjava Aleksandar.

 

bebilica

 

„Bebilica“ je prva aplikacija ovog tipa na srpskom jeziku

 

Aplikacija na veoma lak i jednostavan način decu upoznaje sa preko 80 životinja iz šume, farme, mora i afričke savane. Grafika, boje i pokreti svake životinje prilagođeni su uzrastu dece predškolskog uzrasta. Sve to je propraćeno zvukom i izgovorom naziva životinja.

 

– Pored učilice, tu je i zabavni kviz u kom je zadatak da dete prepozna jednu traženu životinju od četiri ponuđene. „Bebilica životinje“ sada ima oko 100 aktivnih korisnika na dnevnom nivou, dok je aplikaciju do sada skinulo preko 1.500 korisnika. Dosadašnji odziv i utisci vezani za aplikaciju su odlični i samo potvrđuju da je ovako nešto bilo neophodno našem tržištu, budući da je „Bebilica“ prva aplikacija ovog tipa na srpskom jeziku – naglašava naš sagovornik.

 

Od roditelja redovno pristižu komentari i sugestije koji pokazuju u kom smeru „Bebilica“ može da se razvija kada su u pitanju naredne edukativne aplikacije.

 

– Slušanje korisnika i konstantno unapređenje aplikacije čine da svaka naredna verzija bude sve stabilnija i bolja. U narednom periodu u planu je nekoliko novih nivoa u aplikaciji u vezi sa životinjama i dve potpuno nove aplikacije. Jedna je „Kvizić“, namenjen deci uzrasta od 3 do 7 godina, a druga „Memorija“, koja će biti nešto potpuno novo i unikatno na srpskom, kao i na svetskom tržištu – najavljuje Aleksandar Lugonja.

 

bebilica

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak