Servisne informacije Vesti Zrenjanin

Za sutra najavljeno ispiranje kompletne vodovodne mreže u Mihajlovu

plansko ispiranje vodovodne mreže

JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je najavilo da će u četvrtak, 4. avgusta, od 8 do 12 časova, ispirati i hlorisati kompletnu vodovodnu mrežu u Mihajlovu.

 

Kako je navedeno u saopštenju, moguće je da za to vreme u Mihajlovu dođe do pada pritiska vode u mreži, a po završetku posla i do kratkotrajne pojave zamućenosti vode.

 

PROČITAJTE JOŠ: Traži se projektant: Gradiće se obilaznica oko Melenaca i Bašaida

 

„Ona se javlja, baš kao i nakon puštanja vode u mrežu nakon sanacije kvara, zbog promene pritiska vode u mreži i njenog kovitlanja“, objašnjavaju u „Vodovodu“.

 

Ovo javno komunalno preduzeće održava više od 1.200 kilometara vodovodne mreže u gradu i selima. Jedna od redovnih aktivnosti u okviru održavanja vodovodne mreže jeste i njeno ispiranje. Taj posao se planski i u kontinuitetu sprovodi od proleća do kasne jeseni. Tokom godine kompletna mreža u gradu se ispere četiri – pet puta, a u selima dva – tri puta.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Planskim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode. Ispiranje se obavlja i nakon svake veće havarije na vodovodnoj mreži. Time se izbacuju mehaničke nečistoće iz cevi“, navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • RETKO STE TO RADILI, U ELEMIRU! INAČE SE NE BI ZAČEPILI DELOVI VODOVODA, KOJI SMO VAM DALI NA KORIŠĆENJE I ODRŽAVANJE!!! VALJDA JE JOŠ ELEMIRSKI, AKO GA NISTE PRISVOJILI „NA VEČITO“!!!???
  A, KADA ĆETE NAPRAVITI 50 ŠAHTOVA, KOJE SMO VAM PLATILI, PO 1 MILION DINARA KOMAD (CEO VODOVOD 255 MILIONA), A, KOJI NISU URAĐENI, PA KADA IMATE NEKU INTERVENCIJU, ISKLJUČUJETE CELO SELO!!!???
  DA LI ISKLJUČITE CEO ZRENJANIN, KADA INTERVENIŠETE U NEKOJ ULICI, ILI SAMO TU ULICU, ZATVARAJUĆI VENTILE NA PRVIM RASKRSNICAMA!!!???
  ALI, TO ŠTO NISTE JOŠ ONDA URADILI, NA ZASTAREVA NIKAD, JER TO SU TZV „SKRIVENE MANE“, PA ĆE, KADA DOĐU NEKI NEZAVISNI UPRAVLJAČI, BITI ZAHTEVANO DA ISPUNITE I TU OBAVEZU!!!
  BLAGO NAMA, S’ VAMA!!!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz