Servisne informacije

Počela sezona košenja trave

ZRENJANIN – Služba za održavanje javnih zelenih površina zrenjaninskog Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ početkom aprila otvorila je sezonu košenja trave.

Uređenje zelenih površina u punom jeku
Uređenje zelenih površina u punom jeku

Do sada je trava pokošena na gradskoj magistrali, u Karađorđevom parku, na javnim površinama u centru, u naselju 4. juli, Plankert i Čokliget parku, Železničkom parku, na Trgu Dositeja Obradovića, u naseljima Bagljaš, Brigadira Ristića, Ruže Šulman, D1, D2 i D3, ulicama Nikole Pašića i Despot Stefana, i na igralištima na Zelenom Polju i Bagljašu.

„Gradskom odlukom o održavanju komunalne higijene propisano je da se košenje trave na javnim površinama obavlja po potrebi, a najkasnije kada visina trave dostigne 25 centimetara, s tim da se prvo košenje mora obaviti do 15. aprila. Kada će sezona košenja biti započeta i koliko će trajati najviše zavisi od vremenskih uslova“, saopšteno je iz „Čistoće i zelenila“.

Prioritet u košenju ima takozvana „plava zona“, u koju spadaju Centar, Novi parking i Trg JNA, potom gradski parkovi (Plankert, Čokliget, Karađorđev, Šećeranski, Železnički, Putnikovo, Spomen park na Bagljašu, Titov Gaj, Brankovan, Trg Dositeja Obradovića, Park Mladosti), ulice magistrala, Nikole Pašića, Žarka Zrenjanina, Cara Dušana, Miletićeva, Pančevačka, Principova, Despot Stefana, Baranjsaka, Banatska, Vardarska – Madač Imrea, Zorana Kamenkovića, naselja Bagljaš, Brigadira Ristića, Duvanika, Dunavska, Mala Amerika, Ruže Šulman, D1, D2, D3, Jovana Popovića, Uroša Predića, Ive Andrića, kao i dečija igrališta.

Služba za održavanje zelenih površina pruža usluge i pravnim i fizičkim licima po veoma povoljnim cenama. Neke od usluga su projektovanje i formiranje novih zelenih površina uz planiranje zemljišta (sejanje trave, postavljanje tepih trave, sadnja sezonskog cveća, lišćara, četinara i šiblja), košenje, sadnja ruža, orezivanje živih ograda, formiranje krošnji stabala, vađenje panjeva, grabuljanje lišća, aranžiranje poslovnih prostorija…

Od inženjera iz ove službe pravna i fizička lica mogu dobiti sve savete iz oblasti pejzažne arhitekture i hortikulture.
Sve informacije su dostupne putem telefona 023/522-350, lokal 123, ili u sedištu preduzeća u ulici Beogradska 17, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.