Servisne informacije

Privremeno izmešteni šalter za prijem reklamacija i blagajna

blagajna vodovod i kanalizacija
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Zbog manjih radova na adaptaciji prostora u prizemlju zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija“ privremeno su izmešteni šalteri Službe informisanja i poslovnih komunikacija za prijem reklamacija i zahteva korisnika, kao i info pult i blagajna koja se nalazila pored pomenutih šaltera.

 

Od ponedeljka, 30. jula, šalteri za prijem reklamacija i zahteva korisnika i info pult nalaziće se u prostorijama naplatnog mesta u Gimnazijskoj 16. Za sve korisnike koji lično žele da podnesu reklamaciju ili određeni zahtev šalteri će im biti na usluzi svakog radnog dana od 7.30 do 13.30 časova.

 

Reklamacije i zahteve korisnici mogu poslati i pisanim putem, poštom, na adresu JKP „Vodovod i kanalizacija“, Petefijeva 3, Zrenjanin ili na i-mejl adresu info@vikzr.rs

 

Potvrde potrebne za postupak ozakonjenja objekata privremeno će se izdavati u prostorijama Službe naplate (kancelarija broj 6) u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“, u Petefijevoj 3, svakog radnog dana od 7.30 do 13.30 časova.

 

Do daljnjeg neće biti aktivan broj telefona za prijavu stanja vodomera 593-003, a korisnicima koji žele da, između 20. i 25. u mesecu, prijave stanje svojih vodomera i dalje su na raspolaganju brojevi telefona 535-773 i 530-344, broj za prijavu stanja putem SMS poruke 064/811 60 99, kao i i-mejl adresa sluzba.ocitavanja@vikzr.rs

 

Broj telefona Službe informisanja i poslovnih komunikacija 593-004 takođe će privremeno biti van funkcije, a kontakt sa službom korisnici mogu ostvariti putem besplatne info linije 0800/024-023.

 

Kao što je napomenuto, privremeno neće raditi ni šalter blagajne u prizemlju zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija“, a svoje račune korisnici mogu, bez plaćanja provizije, platiti u Gimnazijskoj 16 ili na nekom od preostalih osam naplatnih mesta.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz