Servisne informacije

POČINJE PRVO OVOGODIŠNJE OČITAVANJE VODOMERA

vodomer

ZRENJANIN – Od ponedeljka, 6. marta, pa do 24. marta, sprovodiće se prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, i to u samom Zrenjaninu i u 12 sela: Čenti, Banatskom Despotovcu, Knićaninu, Botošu, Elemiru, Lazarevu, Melencima, Aradcu, Lukićevu, Orlovatu, Tomaševcu i Belom Blatu, najavilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.

vodomer

Nakon toga očitavanje vodomera biće obavljeno i u ostalim selima, o čemu će korisnici usluga „Vodovoda“ biti blagovremeno obavešteni.

Prvo redovno očitavanje obuhvata sve korisnike, osim pravnih lica i korisnika u kolektivnom stanovanju, čiji se vodomeri očitavaju svakog meseca, kao i samočitače koji sami prijavljuju stanja svojih vodomera.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i njegovo očitavanje, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

– Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera. Apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535 – 773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer, jer ćemo u suprotnom biti u obavezi da ih opomenemo da to učine, a ukoliko ne omoguće očitavanje u dva navrata, i da ih prijavimo nadležnoj komunalnoj inspekciji, koja za nemogućnost očitavanja vodomera može da ih novčano kazni sa 5.000 dinara – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“. 

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina:

– Telefonom: svakog radnog dana od 7 do 15 časova na jedan od sledećih brojeva: 535 – 773, 530 – 344, 593 – 003

– SMS-om: na broj 064/811 60 99 (0 – 24č)

– Slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0 – 24č)

Prilikom poziva, u sms-u i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača.

Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Podeli članak