Servisne informacije

POČINJE PRVO OVOGODIŠNJE OČITAVANJE VODOMERA

vodomer

ZRENJANIN – Od ponedeljka, 6. marta, pa do 24. marta, sprovodiće se prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, i to u samom Zrenjaninu i u 12 sela: Čenti, Banatskom Despotovcu, Knićaninu, Botošu, Elemiru, Lazarevu, Melencima, Aradcu, Lukićevu, Orlovatu, Tomaševcu i Belom Blatu, najavilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.

vodomer

Nakon toga očitavanje vodomera biće obavljeno i u ostalim selima, o čemu će korisnici usluga „Vodovoda“ biti blagovremeno obavešteni.

Prvo redovno očitavanje obuhvata sve korisnike, osim pravnih lica i korisnika u kolektivnom stanovanju, čiji se vodomeri očitavaju svakog meseca, kao i samočitače koji sami prijavljuju stanja svojih vodomera.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i njegovo očitavanje, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

– Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera. Apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535 – 773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer, jer ćemo u suprotnom biti u obavezi da ih opomenemo da to učine, a ukoliko ne omoguće očitavanje u dva navrata, i da ih prijavimo nadležnoj komunalnoj inspekciji, koja za nemogućnost očitavanja vodomera može da ih novčano kazni sa 5.000 dinara – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“. 

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina:

– Telefonom: svakog radnog dana od 7 do 15 časova na jedan od sledećih brojeva: 535 – 773, 530 – 344, 593 – 003

– SMS-om: na broj 064/811 60 99 (0 – 24č)

– Slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0 – 24č)

Prilikom poziva, u sms-u i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača.

Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz