Servisne informacije Vesti Zrenjanin

Počinje jesenja akcija iznošenja kabastog smeća

kontejneri za kabasti otpad
Foto: Pixabay

Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada počinje sutra, u utorak, 1.oktobra, i trajaće do 1. novembra, saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“.

 

Jesenja akcija počinje u Mesnoj zajednici Zeleno polje.

 

Kontejneri će 1. i 2. oktobra biti postavljeni na ugao Bačke i Crnogorske ulice, Šumadijske i Baranjske, Augusta Cesarca i Sremske, Hercegovačke i Josifa Pančića i na ugao ulice Petra Kovalića, prolaz iz Bagremove.

 

Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama. Primarni cilj akcije jeste da se građani oslobode kabastog otpada, u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut…To je prilika da se očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrumi, tavani…

 

Sekundarni cilj akcije je da se spreči stvaranje divljih deponija, kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

 

Jesenja akcija se sprovodi tako što će u svakoj mesnoj zajednici po dva dana biti locirani kontejneri zapremine pet kubika i prazniće se svakodnevno. Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti JKP “Čistoća i zeleniilo” sa zahtevom da im se ispred kuće, ili zgrade, postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine pet kubika, sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća.

 

Kabasti otpad građani mogu odložiti besplatno, na gradsku deponiju, svakog dana u periodu od 7 do 19 časova.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama.
  A SEOSKE “ZAJEDNICE MESA”, ONE NISU U Gradu!!!???
  POREZ PLAĆAJU, A, STATUT Grada ZRENJANINA, VALJDA VAŽI ZA SVE, ILI, DA PITAMO USTAVNU KOMISIJU R. SRBIJE, DA NAM PROTUMAČI STATUT Grada, KADA VEĆ NAŠI PRAVNICI, IZGLEDA, “NISU STRUČNI”!!!???
  NA PUTU PREMA ARACU, OD JUŽNOG GROBLJA, SMEĆE JE U DUŽINI OKO 150-200 M, A, PRE 2/3 MESECA JE SVE OČIŠĆENO I NARAVNO PLAĆENO ODNOŠENJE!!!
  DA LI TREBA, SVAKA MZ DA KUPI TE KONTEJNERE “OD 5 KUBIKA”, ILI, ŠTA VEĆ!!!???
  KAŠTE, MOLIM VAS!
  E, A, ONDA NAM VI IZ GRADSKOG JKP, NE TREBATE!!!
  PREDLOG IZ ELEMIRA!!!

sinovoz
FAM