Servisne informacije

POČINJE JESENJA AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG OTPADA

otpad

ZRENJANIN – Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada počinje u ponedeljak, 10. oktobra, i trajaće do 10. novembra, najavilo je JKP “Čistoća i zelenilo”.

Sperrmüll Container

Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama, a njen primarni cilj je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, kao i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i drugo. Sekundarni cilj akcije je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

Jesenja akcija se sprovodi tako što će u svakoj mesnoj zajednici biti po dva dana postavljeni kontejneri zapremine 5 kubnih metara, i prazniće se svakodnevno. 

Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad zapremine 5 kubika, a sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća.

“Apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa on ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada”, poručuju iz JKP “Čistoća i zelenilo”.

U ponedeljak i utorak, 10. i 11. oktobra, kontejneri za kabasti otpad biće u Mesnoj zajednici “Dositej Obradović”, i to na raskrsnici ulica Laze Kostića i Travničke; Uroša Predića i Konstantina Danila; Pančevačke i Vardarske, u ulici Aleksandra Belića 12, kao i kod bazena.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • A, DA LI I “MZ” IZVAN “GRADSKIH”, SPADAJU U DOMEN JKP “ČISTOĆA”!?
    ŠTA PIŠE U STATUTU GRADA ZRENJANINA!?
    Piše, “da brinu o celoj teritoriji Grada”, ali, nije tako, jer, na pr., u Elemiru, a, verujem i drugim “MZ”, izvan “gradskih”, nema tih velikih kontejnera, barem, na izlazima iz sela, pa se otpad baca, “po želji”-gde bilo!!!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz
FAM