Servisne informacije Vesti Zrenjanin

Najavljen prekid vodosnabdevanja u noći između srede i četvrtka

prekid vodosnabdevanja

“Gruppo Zillio” obaveštava građane da će usled problema sa pritiskom u mreži u noći između srede i četvrtka, 8. i 9. aprila, u periodu od 23 do 07 časova, doći do prekida vodosnabdevanja kompletnog grada.

 

U ovom periodu će se obaviti potrebne operacije na postrojenju za preradu pitke vode. To je neophodno učiniti kako bi bio povećan kapacitet proizvodnje i pritiska u vodovodnoj mreži. Do smanjenja pritiska, kako je objašnjeno, dolazi u vreme povećane potrošnje vode.

 

“Usled izuzetno velike potrošnje vode, koja se javila u periodu policijskog časa, došlo je do smanjenja pritiska vode. Uložićemo sve napore kako bi ovo isključenje trajalo i kraće od navedenog”, saopšteno je iz firme “Gruppo Zillio”.

 

Grad Zrenjanin će svim zdravstvenim ustanovama obezbediti dovoljne količine vode kako bi nesmetano mogle da rade u ovom periodu.

 

Gruppo Zillio: Biće pokrenut postupak za ukidanje zabrane

 

“Gruppo Zillio” je takođe potvrdio da je, uprkos veoma teškoj situaciji nastaloj zbog pandemije koronavirusa, tehnološki proces prečišćavanja pitke vode za potrebe grada Zrenjanina u potpunosti stabilizovan. Rezultati analiza poslednjih deset dana pokazali su da je tretirana voda, hemijski i mikrobiološki, u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

 

“JKP “Vodovod i kanalizacija” i Grad Zrenjanin će zbog toga pokrenuti postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće. Nadamo se da će građane obradovati činjenica da u gradskoj vodovodnoj mreži imaju zdravu i pitku vodu. To je postignuto zahvaljujući udruženim naporima zaposlenih u Gradskoj upravi i “Vodovodu”, kao i investitora, a uz nesebičnu pomoć Kabineta predsednika Vlade Srbije i zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin”, navodi se u saopštenju.

 

Pročitajte još: Odlični rezultati analize vode u Zrenjaninu, rešava se problem sa pritiskom

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM