Servisne informacije Vesti Zrenjanin

Deo grada ostaje bez vode zbog kompleksnih radova na glavnom vodu

radovi na glavnom vodu vodovodne mreže
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je najavilo da će u utorak, 29. novembra, izvoditi radove na izgradnji mernog mesta u naselju 4. jul.

 

Kako se navodi u saopštenju, u pitanju su kompleksni radovi na glavnom vodu vodovodne mreže. Oni obuhvataju zamenu dela cevi glavnog voda, kao i ugradnju mernog uređaja i potrebne opreme. Posle toga će merno mesto biti povezano sa SKADA sistemom za daljinsko upravljanje i kontrolu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Potrebni konobar i šanker za rad u poznatom gradskom lokalu

 

Pošto su u pitanju radovi na glavnom vodu, gde je optimalno vreme potrebno za njihovo obavljanje oko 8 časova, planirano je da radovi, zbog kojih će doći do prekida vodosnabdevanja, traju od 8 do 16 časova.

 

U vremenu izvođenja radova bez vode će biti naselja D2 i D3 na 4. julu.

 

Odmah po završetku radova voda će biti puštena u mrežu. U narednih 30 minuta doći će do normalizacije vodosnabdevanja u pomenutom delu naselja. Ukoliko radovi budu završeni pre predviđenog roka, ranije će biti obezbeđeno uredno vodosnabdevanje, ističu u „Vodovodu“.

 

Rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže

 

– Izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži, koji će biti pokriveni SKADA sistemom za daljinsko prikupljanje i prenos podataka, prvi je korak u unapređenju vodovodne infrastrukture u gradu. Cilj je da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekonstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani. Do sada je izgrađeno osam mernih mesta u gradu – kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Drugi korak je upravo rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, odnosno njenog najstarijeg dela.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prilikom odabira vrata važno je da znate ove stvari!

 

– U toku je realizacija prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže. Radovi su završeni u naselju Ruža Šulman, a trenutno se odvijaju u naselju Šumica. U okviru ove faze planirana je zamena mreže u naseljima Mala Amerika, Centar i Karađorđev trg – ističe Gajin.

 

Cilj svih navedenih radova je da se smanje gubici u mreži. To će dovesti do još kvalitetnijeg vodosnabdevanja u vidu dovoljnih količina vode stabilnog pritiska u mreži i manjeg broja kvarova koji prouzrokuju prekide u vodosnabdevanju, kažu u „Vodovodu“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz