Region Vesti Zrenjanin

Vojska Srbije izvodi vežbe, granice opasnog područja biće obeležene

rečna flotila vojske srbije
Foto: Vojska Srbije

Rečna flotila Vojske Srbije iz Novog Sada najavila je da će 11. i 12. juna, u periodu od 8 do 20 časova, organizovati artiljerijska gađanja ciljeva na kopnu i vodi. Vojska Srbije poziva da se tih dana, u naznačeno vreme, iz opasnog područja evakuišu stanovništvo i stoka. Takođe, poziva i da se zabrani kretanje po kopnu i plovidba plovila i čamaca po Tisi.

 

Zaustavljanje plovnih sastava i sredstava obavljaće se, za uzvodna plovila na PKM 8 r. Tisa, a za nizvodna plovila na PKM 25 r. Tisa.

 

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjakom. Na prilaznim putevima biće postavljeni stražari i table sa natpisom „Ne idi dalje, gađa se“.

 

Pročitajte još: Pilot Nikola Đuričko, otac slavnog glumca, rado je viđen gost na aerodromu

 

Na 10. i 22. plovnom kilometru Tise biće postavljeni čamci (brod) sa starešinama čija naređenja i upozorenja moraju svi disciplinovano izvršavati. Zabrana plovidbe biće regulisana u skladu sa Pravilnikom o plovidbi na UPP i osnovnim odredbama o plovidbi na Dunavu. To će biti učinjeno isticanjem znaka zabrane A.1 (zabranjen prolaz), a prestanak zabrane isticanjem znaka obaveštenja E.1 (slobodan prolaz).

 

Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem obezbeđenja.

 

Vojska Srbije: Svako ko pretrpi materijalnu štetu biće obeštećen

 

„Molimo Vas da upozorite stanovništvo da je najstrože zabranjeno prikupljanje i diranje neeksplodiranih zrna i njihovih delova, jer su opasna po život. U slučaju nailaska na takva zrna svako lice je dužno da odmah obavesti najbliže organe MUP-a ili vojne vlasti“, navodi Vojska Srbije u saopštenju za javnost.

 

Svako ko pretrpi materijalnu štetu nastalu zbog pogodaka može da dostavi prijavu, najkasnije do 22. juna, komandi Vojne pošte 2827 Novi Sad. Sve prijave podnete posle naznačenog roka neće se uvažavati. Svaka prijava mora da sadrži sledeće podatke: ime i prezime oštećenog, odnosno naziv ustanove, mesto stanovanja, datum i vreme kada je pričinjena šteta, prirodu štete i novčani iznos koji se traži kao naknada za pričinjenu štetu. Komanda VP 2827 Novi Sad saopštiće oštećenom licu mesto, datum i vreme sastanka sa komisijom za procenu nastale štete.

 

U nastavku pogledajte zonu izvršenja artiljerijskog gađanja sa opasnim zonama i pozicijama lica iz sastava obezbeđenja u reonu luke Titel.

 

vojska srbije

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM