Region Vesti Zrenjanin

Vodotoranj u Tomaševcu rešio probleme sa vodosnabdevanjem u selu

vodotoranj u tomaševcu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac posetio je danas Tomaševac, gde je u prethodnom periodu realizovano nekoliko poslova, od kojih je najveći puštanje u rad seoskog vodotornja. Krajem prošle godine novi vodotoranj u Tomaševcu, sa 600 metara novoizgrađene vodovodne mreže i novim bunarom, pušten je u rad.

 

Zahvaljujući tome eleminisani su dugogodišnji problemi u vodosnabdevanju ovog sela. Investitor je bio Grad Zrenjanin, a vrednost radova je iznosila 27,2 miliona dinara.

 

– Predstavnici Grada Zrenjanina su još jednom pokazali da slušaju zahteve meštana naseljenih mesta. Žitelji Tomaševca su nam izneli nekoliko predloga o tome šta je potrebno da se uradi u ovom selu i mi smo ih poslušali. Zamenjena je javna rasveta, uklonjena je divlja deponija koja je bila veliki problem i počelo je pošumljavanje te lokacije. Pušten je u rad i vodotoranj u Tomaševcu. To je bila velika investicija. U međuvremenu je urađeno i 600 metara vodovodne mreže, kako bi vodotoranj bio spojen sa starom vodovodnom mrežom. Izbušen je i novi bunar i urađen je jedan prelivni kanal da bi se omogućila bezbednost u radu samog vodotornja – objasnio je Santovac.

 

Pročitajte još: Subvencije za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih

 

On je kazao da će Grad Zrenjanin nastaviti da i u narednom periodu sluša zahteve mesnih zajednica i da ih realizuje, u skladu sa budžetskim mogućnostima. Sve u cilju da stanovnici svih sela imaju normalne uslove za život.

 

vodotoranj u tomaševcu

 

Dragoljub Savić: Grad ima razumevanja za naše probleme

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice Tomaševac Dragoljub Savić zahvalio se predstavnicima zrenjaninske lokalne samouprave na veoma dobroj saradnji u prethodnom periodu. Savić je rekao da gradski čelnici imaju razumevanja za probleme meštana koji se rešavaju, u zavisnosti od mogućnosti, odmah ili kroz nekoliko meseci.

 

– Nakon početka rada vodotornja rešen je jedan veliki problem koji smo imali godinama. Staro izvorište nije bilo dovoljnog kapaciteta za potrebe meštana Tomaševca. U velikoj meri su bili prisutni gasovi, kao i oscilacije pritiska vode u mreži. Svi ti problemi su eleminisani puštanjem u rad novog vodotornja. Zahvaljujući ovoj investiciji, meštani Tomaševca imaju kvalitetnije vodosnabdevanje, sa stabilnim pritiskom vode u mreži. Imamo i dovoljne rezerve vode za nesmetano vodosnabdevanje u trenucima kada dođe do prekida snabdevanja sela električnom energijom – istakao je Savić.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz