Region Vesti Zrenjanin

Subvencije za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih

subvencije za zapošljavanje
Foto: Pixabay

U Žitištu je raspisan javni poziv za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih, na novootvorenim radnim mestima. Subvencije za zapošljavanje odobravaju se poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru, u jednokratnom iznosu. One se dodeljuju radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

U kategoriju teže zapošljivih svrstavaju se mladi do 30 godina starosti, stariji od 45 godina, žene, viškovi zaposlenih, pripadnici romske nacionalne manjine i osobe sa invaliditetom. U toj grupi su i radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, nezaposleni bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, dugoročno nezaposlena lica, pripadnici po sporazumu o readmisiji i izbegla i raseljena lica.

 

Visina subvencije za zapošljavanje u opštini Žitište je 225.000 dinara po uposlenom.

 

Pročitajte još: Konkurs za sprovođenje javnih radova za nezaposlena lica u Žitištu

 

Pravo na ovu subvenciju ne mogu ostvariti državni organi, organizacije i drugi direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava. Subvencije ne mogu da koriste ni poslodavci kod kojih se broj zaposlenih smanjio za prethodna tri meseca, osim u slučaju prirodnog odliva zaposlenih i drugih opravdanih razloga. Na subvencije ne mogu računati ni poslodavci koji su ih koristili po javnom pozivu za ista lica u prethodne tri godine.

 

Angažovani nezaposleni po ovom konkursu zasnivaju radni odnos na neodređeno vreme, sa punim radnim vremenom. Nacionalna služba za zapošljavanje pratiće realizaciju ugovorne obaveze.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz