Region Vesti Zrenjanin

Uskoro završetak rekonstrukcije glavne crpne stanice u Novom Miloševu

rekonstrukcija crpne stanice

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, zajedno sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, obišao je završne radove na rekonstrukciji glavne kanalizacione crpne stanice i potisnog voda u Novom Miloševu. Radove zajednički finansiraju resorni sekretarijat i novobečejska opština. Njihova ukupna vrednost je pet miliona dinara.

 

Radojević je ukazao na to da će nakon rekonstrukcije ovog objekta biti znatno poboljšano prečišćavanje otpadnih voda. Time će biti unapređena zaštita životne sredine u ovom kraju.

 

On je rekao da su postojali znatni problemi. Usled čestih kvarova dolazilo je do zagušenja celog sistema, pa je bilo neophodno uložiti dodatna sredstva za najsavremeniju automatsku rešetku. Ona sada praktično odvaja sav čvrsti otpad i zagušenje svodi na minimum.

 

– Rekonstrukcija crpne stanice izuzetno je značajna za sve stanovnike Novog Miloševa. Ovo selo je u potpunosti pokriveno kanalizacijom i zato je bitno da glavna crpna stanica bude u kontinuitetu u punoj funkciji – naglasio je Radojević.

 

Resorni sekretar je istakao da je ovaj projekat prihvaćen kao prioritet na predlog Opštine Novi Bečej. Kako je naveo, njegova realizacija je dobar primer kako Pokrajina vodi računa o svim problemima u naseljenim mestima širom Vojvodine, bez obzira na vrednost ili veličinu projekta. Radojević je najavio već za sledeću godinu nove konkurse za gradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže. On je pozvao Opštinu Novi Bečej i sve lokalne samouprave u pokrajini da konkurišu i reše svoje probleme kvalitetnim projektima.

 

Pročitajte još: Otvoren novi punkt za održavanje državnih puteva u Zrenjaninu (Foto)

 

– Nema malih projekata i ovaj u Novom Miloševu govori u prilog tome da su za Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu svi problemi – problemi, i da se samo zajednički mogu uspešno rešavati – istakao je Radojević.

 

On je ukazao na to da su u poslednje tri i po godine sa Opštinom Novi Bečej potpisani ugovori vredni oko 55 miliona dinara.

 

rekonstrukcija crpne stanice

 

Veliko razumevanje za novobečejsku opštinu

 

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović zahvalio je na izuzetnoj saradnji sa Pokrajinskom vladom i resornim sekretarijatom, koji pokazuju veliko razumevanje za ovu srednjobanatsku opštinu.

 

– Okončanje ovog projekta posebno je značajno za Novo Miloševo zbog smanjenja problema sa kanalizacijom. Pripremili smo i projektnu dokumentaciju za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Novom Bečeju. Naime, za razliku od Novog Miloševa, pokrivenost kanalizacijom u Novom Bečeju je 55 odsto. Cilj nam je da za tri do četiri godine i u njemu bude sto posto – rekao je Maksimović.

 

On je dodao da se uporedo radi i projektna dokumentacija za prečistač otpadnih voda.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM