Region Vesti Zrenjanin

Stara mlekara biće sportski kompleks sa bazenom

stara mlekara biće sportski kompleks
Foto: Pixabay

Stara mlekara, koja je ranije pripadala zrenjaninskoj kompaniji „Mlekoprodukt“, postala je vlasništvo Opštine Novi Bečej.

 

Predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović izjavio je za novosadski list „Dnevnik“ da je plan da se ovaj prostor spoji sa sportskim kompleksom stadiona i napravi veći sportsko-rekreativni kompleks sa bazenom, koji Novi Bečej nikad nije imao.

 

– Opština je sada vlasnik tog zemljišta i objekta u celosti. Ugovor je potpisan i novac je isplaćen. Vrednost ove nekretnine je 61.000 evra, a reč je o objektima koji su pripadali „Mlekoproduktu“ i koji se nalaze na hektar i po građevinskog zemljišta. Ovo zemljište se nalazi u centru Novog Bečeja, pored samog Tiskog keja, a poseduje i trafo-stanicu – rekao je Maksimović.

 

Pročitajte još: Značajne izmene u vezi sa parkiranjem i zaustavljanjem vozila u gradu

 

On je naveo da je mlekara platila sve račune, tako da Opština Novi Bečej nije preuzela nijednu obavezu.

 

– Opština je prvi komšija, jer je vlasnik stadiona, te smo se javili kao kupci. Naša ideja o sportskom kompleksu sa bazenom neće biti izvodljiva u narednih godinu dana, ali za nekoliko godina to će biti sigurno napravljeno – obećao je Maksimović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM