Region Vesti Zrenjanin

Srednjobanatskom upravnom okrugu potrebno još inspektora

snežana vučurević
Snežana Vučurević

U naredne tri godine u inspekcijskim službama Srednjobanatskog upravnog okruga trebalo bi da bude zaposlen 20 ili 21 novi inspektor, najavila je načelnica Okruga Snežana Vučurević. Do ovog broja došlo se analizom kapaciteta inspekcijskih službi koja je rađena za teritoriju cele Srbije.

 

– Sve inspekcijske službe na teritoriji srednjeg Banata imaju manje inspektora nego što je to potrebno. Ljudi su odlazili u penziju, menjali posao, a novi nisu primani. Na teritoriji okruga radi 41 inspektor, a njihova prosečna starost je 54 godine. I to nije slučaj samo u našem okrugu, nego i na teritoriji cele Srbije. Akcionim planom, koji je Vlada Srbije usvojila u avgustu, planirano je da se inspekcijske službe osnaže i u ljudstvu, ali i u opremi – istakla je Vučurević.

 

U Srednjobanatskom okrugu radi devet inspekcijskih službi, od kojih je sedam republičkih, a dve su pokrajinske.

 

– Inspektori nedostaju u svim službama a, na primer, turistički i ne postoji, pa poslove turističke inspekcije obavlja inspektorka iz Novog Sada, što nije dovoljno – istakla je Snežana Vučurević.

 

Pročitajte još: Kompanija „Linglong“ organizuje više sajmova zapošljavanja

 

Po njenim rečima, iz godine u godinu je sve više predmeta koji prođu kroz ovdašnje službe.

 

– Godišnje ih bude oko 8.000, a do danas ih je obrađeno 7.500. Kako bismo ispunili zadatke, izborili se sa sivom ekonomijom, obezbedili kvalitetniji život svim građanima, inspekcijske službe će biti i brojnije i opremljenije – navela je Vučurević.

 

Kao najbolji primer povećanog obima posla, Vučurević je navela da je iz godine u godinu sve više gradilišta. U ovom trenutku na teritoriji okruga je prijavljeno 591 gradilište.

 

– U kontrolama je zatečen 291 radnik koji nije prijavljen. Dobra vest je da su 204 radnika nakon posete inspektora zasnovala radni odnos kod poslodavca – kazala je Snežana Vučurević.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM