Region Vesti Zrenjanin

Rukovodioci inspekcija razmatrali stanje na terenu u srednjem Banatu

rukovodioci inspekcija
Foto: Srednjobanatski upravni okrug

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je prvi ovogodišnji kolegijum sa rukovodiocima inspekcija.

 

Na sastanku su razmatrani pojedinačni izveštaji o radu inspekcijskih službi u prethodnom periodu. Na dnevnom redu se našao i godišnji izveštaj o radu stručne službe okruga.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kompanija “Drekslmajer” o krizi i poslovnim planovima u Zrenjaninu

 

Kako je saopšteno nakon sastanka, osim redovnih i vanrednih kontrola, veći deo inspekcija nadležnih za srednji Banat dodatno je bio angažovan u koordinisanim pojačanim i ciljanim inspekcijskim nadzorima nad primenom protivepidemijskih mera, u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

 

„U toku prethodna tri meseca ove inspekcije su sprovele ukupno 663 nadzora. Protiv prekršilaca propisanih mera podneti su prekršajni zahtevi i izrečeni su prekršajni nalozi“, saopšteno je iz Srednjobanatskog upravnog orkuga.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, i u narednom periodu biće nastavljene pojačane kontrole svih objekata i događaja koji su rizični u pogledu primene protivepidemijskih mera. To se, osim na republičke inspekcije, odnosi i na inspekcije lokalnih samouprava, koje su u prethodna tri meseca obavile 2.896 nadzora.

 

„U svim tim aktivnostima načelnica i stručna služba okruga učestvuju u koordinaciji, planiranju i pružanju administrativno-tehničke podrške inspekcijama“, dodaje se u saopštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM