Region Vesti Zrenjanin

Republičke i pokrajinske inspekcije rade u skladu sa aktuelnom situacijom

inspekcije

Od 19. marta je u Srednjobanatskom upravnom okrugu obustavljen neposredan kontakt građana sa inspekcijskim službama, za vreme trajanja vanrednog stanja. Uveden je poseban pozivni broj 066/866-0-609.

 

Ovaj broj uvela je služba Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

„Od 19. marta je obustavljen neposredan kontakt stranaka sa inspekcijskim službama za vreme trajanja vanrednog stanja. U tom cilju služba Srednjobanatskog upravnog okruga uvela je poseban pozivni broj 066/866-0-609. Građani na taj način mogu svim republičkim i pokrajinskim inspekcijama da prijave uočene nepravilnosti i kršenja propisa, uključujući i one vezane za primenu aktuelne Odluke o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme. Svi ostali kontakt telefoni i mejlovi republičkih i pokrajinskih inspekcija nalaze se na zvaničnom sajtu Okruga“, navodi se u dopisu upućenom redakciji portala zrenjaninski.com.

 

Inspekcije u nekim slučajevima i dodatno angažovane

 

Na pitanje naše redakcije, kako republičke i pokrajinske inspekcije u našem okrugu funkcionišu nakon stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanrednog stanja, dobili smo odgovor da one rade u skladu sa aktuelnom situacijom.

 

Pročitajte još: Pojedini povratnici iz inostranstva u opštini Sečanj se ne pridržavaju mera

 

„U nekim slučajevima podrazumeva se i dodatno angažovanje, po nalozima resornih ministarstava i pokrajinskih sekretarijata. Pokrajinska sanitarna inspekcija, od početka novonastale situacije, bila je angažovana na graničnim prelazima radi zdravstvenog nadzora građana koji ulaze u Srbiju. Inspekcija rada je, takođe, svoje delovanje prilagodila situaciji. Nastavila je da radi po nalozima Inspektorata za rad i zahtevima stranaka. A posebno kada je u pitanju poštovanje propisa od strane poslodavaca u novonastalim okolnostima. Tržišna inspekcija je uvela dežurstvo i radi po nalozima svog ministarstva i po zahtevima odnosno pozivima građana. U međuvremenu je stupila na snagu  i Odluka o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, čiju primenu tržišna inspekcija nadzire“, navodi se u odgovoru iz Okruga.

 

Ista je situacija i sa drugim inspekcijama nadležnim za područje Okruga. S tim što je, nakon sastanka načelnice Okruga Snežane Vučurević sa rukovodiocima inspekcija, sugerisano da građani sa inspekcijama komunikaciju putem telefonskih poziva, i-mejl poruka i, eventualno, pošte.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz