Region Vesti Zrenjanin

Pojedini povratnici iz inostranstva u opštini Sečanj se ne pridržavaju mera

opština sečanj
Foto: Spaso Mladenovski

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović je kazao da je na teritoriji ove srednjobanatske lokalne samouprave trenutno registrovano 55 povratnika iz inostranstva koji su u kućnom karantinu.

 

Rađenović je apelovao na sve povratnike da se odmah po dolasku obavezno telefonski prijave Domu zdravlja i Policijskoj stanici u Sečnju.

 

– Uočeno je da se pojedinci ne pridržavaju ove zakonom utvrđene obaveze. Za njeno nepoštovanje je zaprećena zatvorska kazna – upozorio je Rađenović.

 

Pročitajte još: Potvrđeno još 14 novih slučajeva, ukupan broj zaraženih 149

 

On je, takođe, napomenuo da svako širenje dezinformacija i neistina podleže krivičnoj ogovornosti.

 

– Molimo sve građane da se pridržavaju saveta nadležnih službi i da prate nacionalne i lokalne medije – dodao je predsednik sečanjske opštine.

 

Rađenović je izrazio veliku zahvalnost građanima koji su se prijavili da volontiraju. Kako je istakao, nemerljiva je njihova uloga u pružanju pomoći starijim sugrađanima.

 

– Molim sve naše najstarije sugrađane da se pridržavaju odluka i ostanu u svojim kućama. Opština Sečanj će im obezbediti svu neophodnu pomoć. Čuvajte sebe i svoje bližnje, budite odgovorni, jer jedino na taj način ćemo se uspešno odbraniti od virusa – poručio je Rađenović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM