Region Vesti Zrenjanin

Psi ponovo na ulici: Obijen objekat za privremeni smeštaj životinja

psi lutalice
Foto: Pixabay

Objekat za privremeni smeštaj pasa lutalica u Novom Bečeju pre neki dan je obijen, a psi su pušteni i ubrzo su špartali ulicama ovog lepog gradića na obali Tise.

 

Ovu informaciju za portal zrenjaninski.com je potvrdio sekretar Mesne zajednice Novi Bečej Miroslav Macura. On ističe da i bez takvih incidenata grad ima velikih problema sa psima lutalicama.

 

– Počinilac, ili više njih, još nisu otkriveni, a o tome ko je obio objekat i pustio pse može samo da se nagađa – kaže Macura.

 

PROČITAJTE JOŠ: Predstavljen projekat: U planu izgradnja obilaznice oko Srpske Crnje

 

Za hvatanje pasa lutalica u Novom Bečeju i njihov smeštaj u azil, inače, zaduženo je Javno preduzeće „Kikinda“. Poslednju akciju radnici tog preduzeća izveli su u petak, 21. avgusta. Oni su, kako zakon nalaže, uhvaćene pse smestili u novobečejski privremeni objekat, sa namerom da ih nakon 15 dana karantina izmeste u kikindski azil.

 

Međutim, u utorak oko podneva prijavljeno je obijanje privremenog objekta. Vrata su bila pokrivljena, a brava obijena, dok su psi pušteni iz objekta.

 

Za sada se slučaj istražuje. Počinilac ili više njih nisu poznati, a Javno preduzeće „Kikinda“ će ovih dana ponovo morati u akciju hvatanja pasa lutalica u Novom Bečeju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM