Region Vesti Zrenjanin

Ove godine izvedeni obimni radovi na uređenju kanalske mreže

radovi na uređenju kanalske mreže

U završnoj fazi su radovi na uređenju kanalske mreže na sistemu za odvodnjavanje „Knićanin – Čenta“, u katastarskoj opštini Čenta. Privode se kraju i radovi na postavljanju cevastih propusta na kanalima kod Banatskog Dvora.

 

Kako saopštavaju iz Vodoprivrednog privrednog društva „Srednji Banat“ iz Zrenjanina, kod Čente se izvode radovi bagerom na izmuljenju kanala za odvodnjavanje u dužini od 3.000 metara. Investitori su Grad Zrenjanin i Autonomna pokrajina Vojvodina.

 

PROČITAJTE JOŠ: “Vode Vojvodine”: Dospeva poslednja rata naknade za odvodnjavanje

 

U punom jeku su i radovi na redovnom održavanju i funkcionisanju vodnih objekata na sistemu za odvodnjavanje „Dušanovac“, kod Banatskog Dvora. Izgradiće se sedam cevastih propusta na kanalskoj mreži, kako bi se obezbedio protok vode u kanalima.
Investitor je Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“.

 

Uređenje kanalske mreže u dužini od nekoliko desetina kilometara

 

Ove godine, inače, na području srednjeg Banata izvedeni su izuzetno obimni radovi na kanalskoj mreži, u ukupnoj dužini od nekoliko desetina kilometara.

 

Pored ostalog, radilo se na uređenju kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta na sistemima Elemir – Aradac. U katastarskoj opštini Elemir tarupirani su i izmuljeni kanali u dužini od 12,6 kilometara. U katastarskoj opštini Aradac radovi su obavljeni na kanalu u dužini od 15,9 kilometara. Investitori su bili „Vode Vojvodine“, AP Vojvodina i Grad Zrenjanin.

 

Uređena je i kanalska mreža za odvodnjavanje i na sistemima Žitište – Klek, u dužini od 3,5 kilometara, kao i Itebej – Crnja, na teritoriji katastarske opštine Aleksandrovo, u dužini od 15,4 kilometra.

 

Letos su tarupirani kanali i na sistemu Oređ – Bele Bare – Sutjeska. Prethodno su rađeni sistemi kod Melenaca, kao i Mužlja – Lukino Selo, i Itebej – Crnja.

 

Odrađen je i posao na održavanju drenažnog sistema i crpnih stanica za zaštitu priobalja na sistemu za odvodnjavanje Knićanin – Čenta, kao i na gradnji cevastih propusta na sistemu „Lanka Birda“ kod Boke.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz