Region Vesti Zrenjanin

Opštinski put Banatski Despotovac – Botoš u vrlo lošem stanju

opštinski put banatski despotovac - botoš

Opštinski put Banatski Despotovac – Botoš, dužine 12 kilometara i širine tri metra, u vrlo je lošem stanju. Čitaoci portala zrenjaninski.com pitali su nas da li mogu da se nadaju da će put biti saniran u skorijoj budućnosti.

 

Ovaj put najkraća je veza između dva sela. Put se dalje nastavlja do Tomaševca, i meštanima je vrlo važan, jer im je to i najkraći put prema Pančevu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Krivo drvo i Orlova kula simboli velikog parka u Žitištu (Foto)

 

– Opštinski put Banatski Despotovac – Botoš je u katastrofalnom stanju. Prava je sreća da je u startu bio makadamski, pa je tek kasnije presvlačen asfaltom. Sad ga makadam drži da se ne raspadne u potpunosti – kaže za portal zrenjaninski.com Božidar Konjik, predsednik Saveta Mesne zajednice Banatski Despotovac.

 

Put, u koji godinama nije ulagano, hronično uništavaju veliki kamioni, kako ih meštani zovu “repari”. U pitanju su teretna vozila koja ovim najkraćim putem prevoze šećernu repu od njiva do šećerana.

 

– Iako je ovim putem zabranjen saobraćaj za kamione teže od 12 tona, to niko ne poštuje. Kada je sezona, putem prođe i 500 kamiona, koji uništavaju sve pred sobom. Nestali su saobraćajni znakovi koji ukazuju da je zabranjeno kretanje kamionima. Kako ih nadležni postave, neko ih počupa – ističe Konjik.

 

Trenutno nema sredstava u budžetu za sanaciju ovog puta

 

Da je put između Banatskog Despotovca i Botoša u lošem stanju slaže se i Goran Kravarušić, dojučerašnji načelnik Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj u Gradskoj upravi Zrenjanin, a sada v.d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Put je zaista loš, ali plašim se da u gradskom budžetu trenutno nema novca za njegovu ozbiljnu reparaciju. Postojala je prilika da se, kroz kandidovanje, svako selo opredeli za dva projekta kojima bismo konkurisali kod Fonda za kapitalna ulaganja. Ovaj opštinski put, međutim, nije kandidovan. Kako sada stvari stoje, ove godine na putu neće biti rađeno ništa – rekao nam je Goran Kravarušić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Prvo stadioni,spomenici,fontane i staze za gluvarenje po gradovima.

  • Ovaj put od raskrsnice Zrenjanin-Vršac do Botoša kao i most na Tamišu između Orlovata i Tomaševca već duže vreme se samo arči a ne popravlja kao da je slepo crevo. Ajte odgovorni ljudi iz Zrenjanina obrazložite što se ništa ne radi na ovoj deonici puta???

sinovoz
FAM