Region Vesti Zrenjanin

Opština finansira programe kulturno-umetničkih društava i udruženja

žitište
Foto: Zoran Bogaroški

Opština Žitište objavila je konkurs za 2020. godinu, za finansiranje programa i projekata kulturno-umetničkih društava i udruženja u oblasti kulture.

 

Na konkursu može da učestvuje udruženje koje program ili projekat realizuje na teritoriji opštine Žitište, direktno je odgovorno za pripremu i izvođenje programa, a osnovna ili pretežna aktivnost mu je kultura.

 

Sredstva po ovom konkursu mogu se koristiti za realizaciju programa i projekata vezanih za redovan rad i programe i projekte u oblasti zaštite kulture, koji doprinose očuvanju, razvoju i prezentaciji kulturnog nasleđa u opštini Žitište. U obzir dolaze i programi i projekti kojima se promoviše multikulturalnost.

 

Pročitajte još: Ministar Branko Ružić otvorio Jedinstveno upravno mesto u Žitištu

 

Sredstva se dodeljuju za programe i projekte koji će se realizovati najkasnije do kraja 31. januara 2021. godine.

 

Konkursna dokumentacija može se preuzeti sa internet stranice Opštine Žitište. Za dodatne informacije zainteresovaani se mogu obratiti nadležnima u Opštini Žitište.

 

Jedno udruženje može učestvovati sa najviše jednim predlogom programa ili projekta. Rok za predaju konkursne dokumentacije je najkasnije do 1. aprila.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM