Region Vesti Zrenjanin

Ministar Branko Ružić otvorio Jedinstveno upravno mesto u Žitištu

branko ružić otvorio jedinstveno upravno mesto
Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je danas Jedinstveno upravno mesto u Žitištu. Građani u toj opštini od sada će moći da na jednom mestu, brže i efikasnije, završe poslove koje imaju sa upravom.

 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo je ovaj projekat u Opštini Žitište sa 7.450.000 dinara.

 

Jedinstveno upravno mesto predstavlja centralizovano mesto za udružene procedure, kako bi se uštedelo vreme i novac građanima i kako bi na jednom mestu obavili nekoliko postupaka. U okviru Jedinstvenog upravnog mesta, Žitište je otvorilo šest šaltera.

 

– Drago mi je što će i građani Žitišta sada imati jedno mesto na kome će završavati poslove koje imaju sa upravom. Više neće morati da obilaze nekoliko različitih institucija – rekao je Ružić.

 

Pročitajte još: Izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena u Srpskoj Crnji

 

Ministar je ocenio da je Žitište dobar primer male, ali dragocene opštine, u kojoj rukovodstvo nastoji da se još bolje organizuje, kako bi usluge građanima bile kvalitetnije.

 

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević je rekao da je znatno smanjen trend odlaska mladih iz te opštine. Vučurević je dodao da veruje da je tome doprinelo i to što opština vodi računa o podizanju kvaliteta života građana.

 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj projekat 2018. godine. Tada je sa 52 miliona dinara, kao pilot projekat, podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta. Podrška gradovima i opštinama nastavljena je i u 2019. godini.

 

„Tada smo podržali još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara. U 2020. za taj projekat je namenjeno 30 miliona dinara“, saopštilo je ministarstvo.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz