Region Vesti Zrenjanin

Održana treća po redu Svetosavska akademija u Melencima

svetosavska akademija u melencima

Svetosavska akademija u Melencima, treća po redu, upriličena je u ponedeljak, 27. januara, na Savindan, u restoranu Banje „Rusanda“.

 

Svetosavsku akademiju organizovali su Srpska pravoslavna crkvena opština Melenci i Crkvena omladinska organizacija „Sveti Sava“ iz tog sela.

 

– Vođeni zavetom Rastka Nemanjića, kod nas se 2018. rodila ideja da organizujemo prvu veliku Svetosavku akademiju. Želeli smo da na taj način svim ljudima iz Melenaca približimo duh Svetosavlja i zavet koji nam je ostavio princ Rastko. A to je negovanje naše vere, tradicije i duha. Danas, nekoliko godina kasnije, možemo slobodno da kažemo da smo prevazišli sami sebe u organizaciji ovog prelepog događaja – kaže Vladimir Eremić, predsednik Crkvene omladinske organizacije „Sveti Sava“.

 

 

Ovom prilikom predstavila su se dva kulturno-umetnička društva, Ženski crkveni hor „Arhangel Mihailo“ i deca iz osnovne škole u Melencima. Kao solo izvođač na harmonici nastupila je Ljiljana Protić. Po rečima Eremića, ovogodišnja Svetosavska akademija zabeležila je rekordnu posetu i tražilo se mesto više.

 

Pročitajte još: Svečano otvaranje „Male galerije“ u holu Zrenjaninske gimnazije

 

– To je dokaz da smo svojim radom i angažovanjem uspeli u našoj misiji i viziji. Želeli bismo da iskažemo zahvalnost Banji „Rusanda“, Vojsci Republike Srbije – Garnizonu Zrenjanin i Osnovnoj školi „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca na nesebičnom zalaganju i pomoći u organizaciji događaja – istakao je Vladimir Eremić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM