Region Vesti Zrenjanin

Novi postupak uklanjanja divlje deponije u Elemiru (Foto)

uklanjanje divlje deponije

Čišćenje divlje deponije na južnoj strani Elemira, uz atarski put Elemir – Aradac, u završnoj je fazi. Mehanizacija će se uskoro preseliti u sledeće naseljeno mesto.

 

Uređenje divlje deponije u Elemiru samo je deo akcije saniranja divljih deponija na teritoriji grada Zrenjanina i već su završeni ovi poslovi u Melencima i Tomaševcu. Posao se izvodi po novom postupku.

 

– Pored ostale mehanizacije i kamiona, u Elemiru je angažovano vozilo koje izdvaja komunalni otpad od građevinskog otpadnog materijala. Izdvojeni komunalni otpad odvozi se na gradsku deponiju. Građevinski otpad se drobi i izmelje i može se koristiti za nasipanje i saniranje kolovoza u selima ili atarskih puteva. Zemlja se takođe odvaja i vraća i donekle se rekultiviše zemljište – kaže za portal zrenjaninski.com Bojan Radulov iz Odseka za zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi u Zrenjaninu.

 

Pročitajte još: Otvoren novi punkt za održavanje državnih puteva u Zrenjaninu (Foto)

 

Nakon završetka kampanje u Elemiru, gde je na izlazu iz sela, uz put prrema Aradcu, deponija sa hiljadama kubika raznog otpada, izvođači ovih radova preseliće se na drugu kritičnu lokaciju.

 

uklanjanje divlje deponije

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM