Region Vesti Zrenjanin

Na trasi obilaznice oko Orlovata biće izgrađen novi drumski most

izgradnja obilaznice
Foto: Pixabay

Na javnom uvidu do 2. oktobra nalazi se nacrt plana detaljne regulacije dela obilaznice oko Orlovata, deonica od raskrsnice ulica Botoški drum i Ive Lole Ribara, do raskrsnice državnog puta IIA reda broj 130 za Tomaševac, u dužini od 1,6 kilometara. Ovaj projekat obuhvata i izgradnju novog drumskog mosta preko reke Tamiš.

 

U ovom dokumentu se precizno obrazlaže kako bi trebalo da izgleda budući most preko Tamiša. On će zameniti postojeći drumsko-železnički most, koji je praktično zabranjen za saobraćaj.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prostorni plan „Carske bare“ na ranom javnom uvidu do 7. septembra

 

Novi most će se nalaziti na oko 65 metara uzvodno u odnosu na postojeći drumsko-železnički čelični most, koji je izgrađen još pre oko 140 godina.

 

Postojeći most je prilično dotrajao i ne zadovoljava savremene zahteve u pogledu nosivosti, funkcionalnosti i bezbednog odvijanja saobraćaja.

 

Deo obilaznice oko Orlovata, u zoni budućeg mosta preko reke Tamiš, nalazi se na trasi buduće „Banatske magistrale“, odnosno državnog puta IB reda broj 24, koji obuhvata pravac Đala – Zrenjanin – Kovin, u dužini od oko 225 kilometara.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Za potrebe izrade Plana detaljne regulacije, izrađeno je idejno rešenje mosta preko Tamiša. U ovoj fazi izrade tehničke dokumentacije nije moguće odrediti tačnu dužinu mosta, s obzirom na činjenicu da će konačna dužina biti utvrđena u narednim fazama projektne dokumentacije, u skladu sa hidrauličkim proračunom, vodnim i drugim uslovima. Za potrebe ovog plana, usvojena dužina mosta je 190 metara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz