Region Vesti Zrenjanin

Izgradnja fabrike vode u Novom Bečeju na parceli od osam hektara

tisa

Izgradnja fabrike vode spada u jednu od velikih investicija u opštini Novi Bečej. Kako je saopštio predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović, 4. novembra je dobijena lokacijska dozvola, a u toku je postupak dobijanja građevinske dozvole.

 

Maksimović kaže da se izgradnja fabrike vode planira na vodoizvorištu u Novom Bečeju, na parceli od osam hektara. Ova parcela je u vlasništvu lokalne samouprave.

 

– Voda je lošeg kvaliteta, a fabrika je neophodna jer svi imaju pravo na kvalitetnu pijaću vodu. Kada saberete sve što je negativno po zdravlje čoveka, velikim delom na to utiče i loša voda. Nije osnovni razlog za nečiju bolest, ali ukoliko se godinama pije, sigurno doprinosi razvoju bolesti, uz akumulaciju raznih otrova iz sredine – ističe Maksimović.

 

Pročitajte još: Sečanj, Nova Crnja i Žitište dobili sredstva iz pokrajinskog budžeta

 

Po njegovim rečima, ostalo je pitanje da li će izgradnju fabrike vode finansirati Pokrajinska vlada, što je bio prvobitni plan, ili će novac stići iz Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije, s kojom lokalna samouprava takođe vodi razgovore na tu temu.

 

– Paralelno s postrojenjem za prečišćavanje pijaće vode uradili smo elaborat o postojećem stanju vodovoda. U pitanju je takođe velika investicija, koju lokalna samouprava ne može izneti sama. Reč je o zameni svih azbestnih cevi na teritoriji opštine. Novom Bečeju je potrebna zamena još 17,5 kilometara cevi – ističe Maksimović.

 

Gotovo celo Kumane je pod azbestnim cevima, u Novom Miloševu ih je oko 50 odsto, a Bočar je trenutno u najboljem stanju i ima najmanje azbestnih cevi.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM