Region Vesti Zrenjanin

Izgrađena teretana na otvorenom u dvorištu srednje škole

teretana na otvorenom

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je Sečanj, gde je zajedno sa predsednikom te opštine Predragom Rađenovićem obišao Srednju školu „Vuk Karadžić“, u okviru koje je izgrađena teretana na otvorenom.

 

Radovi su finansirani iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Sečanj.

 

Batez je istakao da je cilj ovog sekretarijata da kroz konkurse i u narednom periodu pomaže adaptaciju, saniranje i opremanje školskih sportskih objekata širom Vojvodine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Fakultet za menadžment privodi kraju rekonstrukciju zgrade Komiteta

 

– Vežbanje na otvorenom je jedan novi sadržaj, pre svega za sportiste i za sve one koji vole zdrav život i fizičku aktivnost. Sa relativno malo sredstava dobili smo jednu stvarno lepu teretanu na otvorenom. Vrednost projekta koji je odobren je 882.000 dinara – istakao je Vladimir Batez.

 

Teretana na otvorenom nakon nastave biće na raspolaganju i ostalim stanovnicima Sečnja, gde sport oduvek važi za bitan segment života.

 

– Uspeli smo da deci obezbedimo mogućnost da imaju teretanu na otvorenom, pogotovo usled okolnosti koje su nas zadesile, kada teretane ne mogu da rade. I sami možete da osetite koliko je to dobro i značajno za decu koja ovde idu u školu – istakao je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.

 

vladimir batez u poseti opštini sečanj

 

Teretana se već koristi u okviru nastavnih aktivnosti

 

Radovi na izgradnji teretane na otvorenom u dvorištu Srednje škole „Vuk Karadžić“ u Sečnju završeni su prethodnih dana. Teretana se već koristi u okviru nastavnih aktivnosti.

 

– Sečanj je, pre svega, sportsko mesto. Ljudi odavde vole sport i ovo je veliko, ne samo za našu školu i za nastavu fizičke kulture, već i za kompletno mesto i okruženje. Ovo što sada imamo je jedinstveno na području cele opštine i otvoreno je za sve. Svi su dobrodošli – navela je direktorka Srednje škole „Vuk Karadžić“ Danijela Aleksić.

 

Prilikom posete školi sekretar Batez je uručio na poklon lopte i sportsku opremu za ovu obrazovnu ustanovu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM