Društvo Vesti Zrenjanin

Fakultet za menadžment privodi kraju rekonstrukciju zgrade Komiteta

fakultet za menadžment

Fakultet za menadžment (FAM) iz Sremskih Karlovaca počinje novu školsku godinu u Zrenjaninu, uz najavu završetka renoviranja zgrade nekadašnjeg Komiteta, u kojoj će biti smeštena ova ustanova.

 

Ovo je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj su se novinarima obratili dekan FAM-a Goran Kvrgić, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

 

– Fakultet za menadžment je već četvrtu godinu prisutan u Zrenjaninu, a cilj nam je bio da svake godine ponudimo nešto novo, kroz akreditaciju atraktivnih obrazovnih profila. Sve to radimo prateći trendove, a ove godine to će biti menadžment u zdravstvu – najavio je Kvrgić, koji je i redovni profesor ovog fakulteta.

 

On je naglasio da su radovi na renoviranju zgrade Komiteta pri kraju.

 

– Za dvadesetak dana trebalo bi da bude završena rekonstrukcija. Nažalost, nećemo moći odmah da je koristimo, radićemo onlajn nastavu zbog epidemioloških mera. To neće uticati na kvalitet nastave jer mi odavno imamo virtuelnu učionicu i komunikaciju profesora sa studentima. U svakom slučaju, zgrada će uskoro biti spremna da primi studente, a da li će, s obzirom na okolnosti, to biti ostvareno, videćemo – kaže Kvrgić, uz napomenu da je septembarski upisni rok u toku.

 

zgrada komiteta

 

U zgradi Komiteta biće organizovani razni kulturni sadržaji

 

Govoreći o zgradi Komiteta on je, pored obrazovnih, najavio razne kulturne sadržaje.

 

– Bioskopska sala će biti korišćena i za bioskopske projekcije i za pozorišne predstave. Imaćemo i galeriju slika. Sve uz učionice, biblioteku i čitaonicu. Završavamo i salu, koju ćemo ponuditi plesnim grupama na korišćenje – precizirao je Kvrgić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Nije bez povoda: Na balkonu Gradske kuće osvanula velika srpska zastava

 

Na fakultetu, inače, ima sedam smerova, od toga četiri na osnovnim studijama – ekonomija, informatika, menadžment u medijima i inženjerski menadžment. Na master studijama su tri smera – menadžment u javnim nabavkama, ekonomija i menadžment u zdravstvu.

 

– U saradnji sa partnerima ponudićemo i menadžment u saobraćaju, tehnologiju hrane i mašinstvo. Verujem da ćemo iduće godine imati i dva master smera sa fakultetom iz Italije – najavljuje Kvrgić.

 

Na svaki smer, inače, može da se upiše 30 studenata.

 

Predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić podsetio je da se godinama unazad priča o Zrenjaninu kao univerzitetskom gradu, a dolazak i širenje FAM-a u Zrenjaninu je podrška tom nastojanju.

 

– Cilj je više fakulteta u našem gradu, a danas je promovisan jedan od onih koji imaju velike ambicije i ozbiljne namere. Nama je želja da deca imaju veći izbor da se ovde školuju. Time su veće i mogućnosti da ostanu u našem gradu. Ovaj fakultet je zakupio devastiranu zgradu Komiteta, koju je gotovo u potpunosti obnovio. I to je još jedan doprinos ovoj sredini – ocenio je Janjić.

 

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić je kao ključni cilj lokalne samouprave istakao nastojanja da se mladim sugrađanima omogući školovanje u rodnom gradu, kao i kasnije zapošljavanje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Interesuje me koliko će koštati diplome i da li je izdavanje istoga dana ili postoji lista za čekanje?
    Unapred zahvalan.