Region Vesti Zrenjanin

Investicija: Za živinarnik nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu

živinarnik
Foto: Pixabay

U Ravnom Topolovcu gradiće se još jedan objekat za držanje i gajenje živine – živinarnik, a investitoru iz Zrenjanina neće biti potrebna procena uticaja na životnu sredinu.

 

To saznajemo iz rešenja žitištanskog Odeljenja za privredu, urbanizam, putnu privredu, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine.

 

Za projekat poljoprivrednog objekta za držanje i gajenje živine, odnosno živinarnik, investitora iz Zrenjanina, konstatovano je da nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu. Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, uz zahtev i po sprovedenom postupku razmatranja zahteva, ovaj organ je utvrdio da za navedeni projekat nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu, navodi se u rešenju Odeljenja za privredu, urbanizam, putnu privredu, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Porodica Jovanović u šoku: Štetočina u sve košnice ubrizgao pur penu

 

Sledi i zaključak. U procesu razmatranja zahteva, prilikom odlučivanja, uzeta su u obzir dostavljena mišljenja zainteresovanih organa, organizacija i javnosti, i nije bilo podnesaka.

 

Iz dokumentacije se ne može precizno zaključiti gde se objekat gradi. Navodi se samo broj parcele, koja se vodi na potezu bašte i površine je 4.242 kvadratna metra. U katastru se knjiži kao poljoprivredno zemljište, njiva 1. klase. Po tome se može zaključiti da je van granica naselja.

 

U Ravnom Topolovcu, inače, ima mnogo novoformiranih živinarnika. To u letnjim mesecima ima za posledicu širenje neprijatnih mirisa. Beleženi su i slučajevi da uginula živina završi u jarkovima na obodu sela.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz