Region Vesti Zrenjanin

Porodica Jovanović u šoku: Štetočina u sve košnice ubrizgao pur penu

košnice

Zbog ružnog i štetočinskog čina pojedinca ili neke grupe, domaćinskoj porodici Jovanović iz Melenaca, kraj Zrenjanina, uništene su košnice i naneta je velika materijalna šteta.

 

– Moj suprug Miroslav je sa komšijom išao da obavi neki posao na njivi i došao je do pčelinjaka. On se nalazi u vikend zoni, uz put od elemirske raskrsnice prema Melencima. Imao je šta i da vidi. U sve košnice, a ukupno ih je 62, ubrizgana je pur pena. To je prouzrokovalo uginuće mnoštva pčelinjih društava. Tek nešto malo uspeli smo da spasemo – priča za portal zrenjaninski.com vlasnica pčelinjaka Jela Jovanović, koja je još uvek u šoku.

 

Za one koji ne znaju svojstva pur prene, treba napomenuti da se ona koristi u građevinskim radovima za zaptivanje. Nakon ubrizgavanja se, inače, širi.

 

Jovanovići su slučaj prijavili policiji. Mole i sve one koji možda imaju neka saznanja o ovom slučaju da im dojave na broj telefona 063 702 96 00.

 

PROČITAJTE JOŠ: Moguće je da se od danas i u Ečki pojave gasovi u vodi

 

– Ne mogu ni da pretpostavim ko bi ovako nešto uradio. Nismo ni sa kim u sukobu, niti u svađi. A onaj što je ovo uradio nije razmišljao da su i pčele živa bića i da je greh to što čini – govori Jela.

 

Tako je, u jednom trenu zlobe i pakosti, propao i veliki trud, koji je ova vredna porodica godinama ulagala u razvoj i širenje pčelinjaka. A ova godina za pčelare je, i bez ovakvih šokantnih događaja, bila loša. Jovanovićima će sada trebati godine da se opet vrate na nivo od pre nemilog događaja.

 

košnice

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM