Region Vesti Zrenjanin

Do građevinske dozvole se najbrže stiže u Žitištu i Sečnju

u žitištu

Trogodišnja saradnja između Pokrajinske vlade i NALED-a dala je višestruke efekte u unapređenju kapaciteta lokalnih samouprava u Vojvodini i poslovnog ambijenta za privlačenje investicija. Ovo je ocenjeno na godišnjem susretu predstavnika Pokrajinske vlade i NALED-a.

 

Kako je rečeno, ostvareni rezultati pokazuju da se danas do građevinske dozvole u Vojvodini može doći za sedam dana. Tu prednjače opštine Žitište, Sečanj i Odžaci i gradovi Sremska Mitrovica i Subotica. Takođe, dve od deset najatraktivnijih opština u Srbiji u korišćenju servisa E-uprave su vojvođanske.

 

Pročitajte još: Uskoro završetak rekonstrukcije glavne crpne stanice u Novom Miloševu

 

– NALED je poslednjih godina veoma aktivan. On predstavlja neku vrstu dodatne energije koja nacionalnu, pokrajinsku i lokalnu administraciju usmerava na rešavanje onih problema koje detektuju privrednici – kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović kazala je da su se opštine i gradovi u Vojvodini izdvojili u svim državnim sistemima i bazama kao uspešniji od republičkog proseka.

 

Na ovom godišnjem sastanku, inače, predstavnici gradova i opština potpisali su Deklaracuju o zaštiti pčela Srbije. Cilj je da se zaustavi štetna praksa tretiranja komaraca iz vazduha sredstvima koja su otrovna za pčele.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM